2011 m. spalio 25 d., antradienis

Moliūgalvio sriubytis



Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte... 
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu)
:
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą