2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Befstrogenas ar kažkas panašaus


Mėsytę (aš naudojau kiaulienos kumpį, nors šiaip ta reikėtų jautienos gabalo) supjaustome plonomis riekelėmis, o tada juostelėmis. Tai visai lengva padaryti, kai mėsa ištraukta iš šaldiklio ir tik truputį pašilusi. Vidutinę morką supjaustome plonomis juostelėmis arba sutarkuojame. Didelį svogūną- pusžiedžiais, česnako skiltelę ar dvi pasmulkinam peiliu. 

Mėsą pagardinam druska, pipirais ir apvoliojame miltuose (galima dėti į maišelį ir gerai pakratyti kol miltais aplips visos juostelės, aš pilu į dubenį ir sumakaluoju rankomis). Tada didesnėje keptuvėje labai gerai įkaitinam aliejų ir sumetam miltuotą mėsą. Reiktų, kad apkeptų visi gabaliukai atskirai, nebūtų sulipę. Traukiam lauk. Į keptuvę dedam pasmulkintą česnaką, svogūną ir morką. Apkepam, papipirinam, padruskinam, įdedam pusė šaukšto miltų ir dar truputį apkepam. Pilam puodelį sultinio, dedam šaukštą pomidorų padažo, šaukštą grūdėtų garstyčių, šaukštą grietinės. Atgal suverčiam mėsą, gerai išmaišom ir vis pamaišydami dar uždengę patroškinam.
Kaip visada, tokie troškinukai idealiai dera su bulvių koše ir burokėlių mišraine. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą