2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Kiaulienos kukuliukai kitaip


Planavau gaminti netikrą zuikį, bet pagalvojau, kad Liepai bus įdomiau valgyti mėsytę kitokiame pavidale. Ir neklydau. 


Sumaliau 500 gr kiaulienos kumpio. Smulkiai įpjausčiau svogūno galvą, sutarkavau morką, įspaudžiau česnako skiltelę. Įdėjau pora riekelių batono išmirkytų piene. Pagardinau pipirais, druska. Gerai išminkiau ir palikau nakčiai šaldytuve. Kitą dieną į mėsos faršą įmušiau vieną kiaušinį ir gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis suformavau mažus kukuliukus Liepai, sau didesnius, į vidų įdėdama po džiovintą slyvą. Kukuliukus apvoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau apie 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje. Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu, sudėjau ant popierinio rankšluosčio, apibarsčiau druska, kad išskirtų savo sultis. Vos minutę pakepiau keptuvėje su pora lašų alyvuogių aliejaus. Padažas: keptuvėje ištirpinau šaukštą sviesto, įdėjau šaukštelį miltų, apkepiau, įpyliau sultinio, pagardinau garstyčiomis, druska ir pipirais. 
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą