2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Keptos baklažano puselės


Kepti baklažanai su Fetos sūriu. Receptas kilęs iš Graikijos. Aš ten nebuvau.. originalių neragavau.. bet turiu pasakyti, kad labai labai skanu..
Vienam asmeniui - 1 baklažanas (priklausomai nuo alkanumo). Čia nurodytos normos 3 vidutiniokams..

Baklažanus subadom šakute, na pridarom tokių skylučių. Dedam į kepimo skardą ir šaunam į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę apie 15 minučių (o jei tiksliau, tai kol susiraukšlės). 
Tuo metu pirštukais sutriname 300 gr fetos su 3 skiltelėmis česnako ir 6 šaukštais maltų džiuvėsių. Traukiame baklažaną, pjauname išilgai, minkštimą giliai įpjaustome skersai-išilgai. Truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta irgi sūri), papipirinam ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi. Pabarstome smulkintomis petražolėmis, prikraunam fetos mišinio, ant viršaus dar truputį džiuvėsių ir kišam atgal į orkaitę 10 minučių.
Kai gražiai paruduos, traukiam apšlakstom alyvuogių aliejumi, papuošiam petražolių smulkintais lapeliais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą