2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Lietiniai su sūdyta lašiša


Ne taip jau paprasta iškepti skanius plonus traškius lietinius. Tai per stori, tai per ploni, tai neapsiverčia..
Liepa labai juos mėgsta. Aš irgi. Kai tik pradedu juos kepti, ji iš kart puola prie manęs prašydama "niam niam".. Šios proporcijos idealios. Visada pavyksta.



Tešlai reikia:
200 gr miltų
500 ml pieno
2 v.š. aliejaus
4 kiaušinių
žiupsniukas druskos ir, jei gaminsite saldų įdarą, šaukštelis cukraus.

Iš tokio kiekio išeitų krūva lietinių. Mes valgome tik su Liepa, tai gaminam iš pusės normos. Mudviems "per akis". Taigi, jei jūsų ne krūva ar nesate labai išalkę, gaminkite iš pusės normos.
Kiaušinius išplakam su druska ir cukrumi. Plakdami pilam pieną, aliejų. Dedam miltus ir gerai išplakam, kad neliktų miltų gumulėlių. Paliekam bent pusvalandį ramybėje. Taip daryti būtina, tada miltai išbrinksta ir blynai visada pavyksta. Aš tešlą užmaišau vakare, dedu į šaldytuvą ir ryte jau be skubėjimo kepu :) O kepu jau be aliejaus (jis slepiasi tešloje) blynų keptuvėje už 16 litų iš mamos "maximos". Svarbiausia iškepti plonus. Taip skaniau :) Vieną blyną iškepiau veik peršviečiamą, buvo visiškai trapus ir skonis kaip kūčių plotkelės.. 
Įdaras koks tik norit. Aš įsukau sūdytą lašiša. Dar reiktų pakepti prieš patiekiant, bet pagalvojau, kad mažajai per daug kepta nesveika, tai valgėme tokius su varškės-grietinės-česnakiuko padažu. 
Skanaus.


1 komentaras:

  1. Ačiū,Elingute, už receptą. Jie tikrai tobuli. Gavosi krūva lietinių su varše ;)

    AtsakytiPanaikinti