2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Menkė paprastuoju..


Žuvies aš nemėgėja.. nors jos išvaizda labai patinka.. Gal tik sūdytą lašišą visada mielai valgau.. Ai, dar silkę ir mamytės keptą lydeką per Kalėdas :)
Šį kartą užsukau į turgelį būtent ŽUVIES dieną.
Pasirinkau mažiausiai kaulų turinčią, dumblo nemačiusią menkę. Išdorojau, išploviau, nusausinau, supjausčiau gabalais, padruskinau, papipirinau ir apšlaksčiau citrinos sultimis. Palikau geram pusdieniui. Iš galvos ir uodegos išviriau sriubą, bet apie ją vėliau :)
Taigi, menkę apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje. Kol kepė, kitoje keptuvėje ant sviesto pakepinau griežinėliais supjaustytą porą ir pomidorų gabalėlius, pagardinau druska, pipirais, citrinos sultimis, įdėjau šauštą grietinės. Labai skani vakarienė. Paprasta kaip trys kapeikos.

2 komentarai:

  1. Užuominą supratau :)
    Per KALĖDAS tikrai bus "Kepta jūros lydeka“ su daug svogūnų ir "Marinuota silkė". Oi, jau dabar laukiu KALĖDŲ! Tik ne dėl keptos žuvies, ar silkės, o kad atvažiuosit Jūs - anūkytė Liepa, dukrytė Elinga ir žentas Aidas. Mamytė.
    P.S. Man atrodo, kad tavo patiekalas skanesnis, gal žuvies nebekepti?
    TU ŠAUNUOLĖ!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai, kepk!!
    Ir aš laukiu Kalėdų.. Eglutės.. Dovanų.. Imbierinių sausainių.. Jau greit ir juos kepsiu.

    AtsakytiPanaikinti