2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Moliūgų marmeliadas



Keistas žodis - marmeliadas.. :) Labai fainas. 
Kaip ir sakiau monologe apie moliūgą ant palangės.. bandau ir darau. Kaip originale liepė. 
Reikia:
2 kg moliūgo
1 stiklinės vandens
1 kg cukraus
1/2 stiklinės citrinos sulčių
žiupsnelio cinamono

Taip pat reikia:
sterilizuotų stiklainiukų + dangtelių

Moliūgą nusėklinti, supjaustyti 1сm storio riekelėmis, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauti 
į įkaitintą 180 C temperetūros orkaitę, kepti ~15-20 min. Iškeptas riekeles atskirti nuo žievelės, minkštimą sumesti į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, pamaišyti ir virti tol, kol moliūgienė ims tirštėti (~50 min.). Galiausiai paskaninti cinamonu, supilti citrinų sultis, išmaišyti ir nukaisti puodą. 
STOP. Paragavau. Trūksta skonio!!!
Pabijojau sugadinti reikalą, todėl pusė marmeliado sumaišiau su išspausta česnako galva, o kitą - su sutarkuotu imbieru.
Va dabar kitas reikalas :) Pavyko. Taigi, beliko sukrėsti į nedidelius paruoštus stiklainiukus ir užsandarinti dangteliais. 
Netradicinis marmeliadas. Pusryčiams su varškės sūriu. Ar kuo tik patinka.




2 komentarai:

  1. Oi kaip faina, kad išbandėte ir dar su savo paįvairinimais ;) Džiaugiuos!
    P.s. Jūsų komentarą tik dabar aptikau...kažkodėl jis automatiškai buvo nukeliavęs į netinkamų komentarų skiltį (nerašau to negražaus žodžio), bet spėju kad programa nesuprato neįprasto jūsų slapyvardžio...todėl soriukas, tuoj pat ištaisiau kompo klaidą :-)
    P.s.s. žavus, daug žadantis tinklaraštis, džiaugiuos aptikus :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dėkui, kad užsukote :)
    Ir dėkui Jums už jūsų receptus!!

    AtsakytiPanaikinti