2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..


Kas valgė, tas žino.. Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. jie kaip sėmkos... neįmanoma sustot... Turime ne vienus tokius draugus, kurie užėję pas mus nenori valgyti nieko kito kaip tik juos (o gal aš visa kita labai prastai gaminu?).. ir, įtariu, tik dėl jų jie pas mus ir ateina.. ;) Gerai, kad šiuo metu esu privalgiusi jau aprašytų gerulių šonkauliukų, tai šiek tiek lengviau neapsiseilėjant rašyti jums..

Receptas 4 suaugusiems ir 2 kleckams:
3 pakuotes sparnelių (juose dažniausiai būna po 8vnt.) supjaustome per lenkimus į 3 dalis. Padruskinam ir papipirinam. Paliekam pusvalandžiui ar ilgiau. Po pusvalandžio sparnelius išvoliojame krakmole (aš tiesiog didelį kiekį krakmolo užpilu ant sparnelių ir viską rankomis išmakaluoju, kol visi sparneliai pasidengia baltai). Gerai įkaitiname aliejų fritiūrinėje ar puode, dedam sparnelius (nedideliais kiekiais) ir kepam kol gražiai paruduos (kepant keptuvėje, privalau perspėti, labai sproginėja, šaudo, taškosi, todėl aš mieliau renkuosi fritiūrinę arba gilesnį puodą).. Traukiam iš aliejaus, dedam kitą partiją ir žaidžiam kol iškepa visi sparneliai.. 
Tuo metu, arba anksčiau pasiruošiame padažą: 2 šaukštus skysto medaus sumaišome su 1/2 citrinos sultimis, išspaudžiame 5-6 skilteles česnako, pilame 2-3 šaukštus sojos padažo, viską išmaišome ir paragaujame.. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas :) Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažiukas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti).
Valgome su šviežiomis daržovėmis.. pirštais :) 
Gal jau gana apie tai, kokie jie nerealūs.. paragausit - sužinosit.. Taigi, grožėkitės, gaminkit, mėgaukitės..

21 komentaras:

  1. Tik ka iskepiau tuos sparnelius, jie nerealiai skanus !!! Aciu uz recepta :-) Rytoj vezu visa bliuda draugams !!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O joooo, geris sitie sparneliai...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš jau vėl noriu į svečius.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sekamdienio pietums bus sie sparneliai, net neabejoju kad bus skanuu! bet po visko vistiek uzeisiu palikti komentara ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsakymai
    1. sveiki,kokiame aliejuje kepate?ACIU

      Panaikinti
    2. Saulegrazu aliejuje. Skanaus, jei gaminsite

      Panaikinti
  6. Atnesu atsiliepima apie sekmadienio pietus :)
    Ka galiu pasakyti? Na tiesiog PUIKU! Dviese sudorojom kilograma sparneliu kaip nieko... Siaubas :DDDD Bet buvo dieviskai skanu, dieviskai.
    Aciu uz pasidalinta recepta!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai malonu, kad atsiliepėte ir kad sparniukų neliko :)
    Aš juk sakiau, kad jiems stabdžių nėra... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kol skaičiau net tris kartus nurijau seiles. Esu valgiusi Tavo sparnelių, žinau - jie tikrai superiniai. Aš jų taip negaminau, bet dabar tai jau tikrai pasigaminsiu. Labai Tau AČIŪ už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mamyte, geriau atvažiuok į svečius :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Norėjau paklausti, ar labai jaučiasi medus? nes medaus aš labai nemėgstu, net negaliu vieno valgyti, iš karto vimdo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jaučiasi saldumas.. Pabandykit pasigaminti maža kiekį padažo. Šaukštelį medaus, šaukštelį citrinos sulčiu, šaukštelį sojos padažo ir išspausta maža česnako skiltelę pakaitinkite keptuvėje kol pradės burbuliuoti, paragaukite. Jei patiks, gaminkite ir mėgaukitės. Jei ne, galbūt pabandykite pakeisti medu cukrumi.

      Panaikinti
  11. ar saltus kaip uzkandi patiekti tinka?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Atleiskite, kad veluoju su atsakymu. Skankausi jie buna karsti, tada tokie traskus buna. Kai atsala traskumas dingsta, bet skonis neblogas... Man patinka jie ir kita diena, bet vis tiek pirmenybe svieziai keptiems teikiu :)
    Skanaus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. gaminsiu, jau seiliu kiek prisikaupe :D ir dar sezamu apibarstysiu, manau nepamaisys

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sezamą barstykote pacioje kepimo padaze pabaigoje. Jis puikiai tinka ;) Skanaus!

      Panaikinti
  14. Skamba nerealiai skaniai!!!☺tik as sparneliu lb nemegstu☺kazin kaip gautusi,jei sparnelius pakeisciau vidinem vistienos file?☺gal yra bandziusiu?☺

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaniai skaniai gaunasi. Tik aš dievinu apkramtineti kiekviena sparneli. Apgrauzti kiekviena kampuka, kai su saulegrazom pazaist :)

      Panaikinti