2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Puikusis PLOVAS


Kai patiekalai Tavo virtuvėje jau "suka ratus", interneto platybėse visada atrasi skanių receptų..   
Aš mėgstu palandžioti SUPERmamų forume, juose atrasi visą galybę puikių receptų ir idėjų. 
Kai Ulės plovą pagamino ir išgyrė tuzinas mamų, negalėjau atsilaikyti neišbandžiusi.
Receptas imtas iš čia. 
Viską dariau pagal originalų receptą, na tik mėsytė pas mane buvo viščiukų šlaunelių mėsa. Tokia sultinga.. tokia minkšta.. Noriu ir vėl :)


4 maišeliai plikytų ryžių
500gr vištyčių šlaunelių mėsos (be jaulo ir odos)
3 vidutinės morkos
2 didelės česnako galvos
2 svogūnai
šaukštas grūdėtų garstyčių
3-4 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, petruškos, raudonų paprikų milteliai
aliejaus kepimui

Į verdandį vandenį sudedame ryžių maišelius ir verdame lygiai 10min. Išimame ir leidžiame nuvarvėti.
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, padruskinam, papipirinam ir apkepame ant labai didelės ugnies kol susidarys plutelę (vidus dar lieka žalias), traukiam lauk. Ten pat apkepam svogūnus, česnako galvas, perpjautas pusiau ir tarkuotas morkas iki gražios auksinės spalvos.
Į stiklinį ar kitokį indą dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius. Gerai išmaišime ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 20 min.

Skaniai atrodo, ane? Pabandykit!
Ir kaip Ulė sakė: plovą aš gaminu PUIKIAI! Vat!

5 komentarai:

  1. Elinga,
    išbandžiau jau ne vieną Jūsų blog'o patiekalą per kelias dienas. Viskas laaabai skanu!!! Labai atitinka mano skonį:) Dabar eilėje plovas, tik susimąsčiau, kaip su tais česnakais? Ar tikrai visą česnako galvą per pusę ir kepti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu, kad patinka mūsų šeimos receptai :)
      O dėl česnakų- aš kartais juos išskirstau po vieną ar kelias skilteles, o kartais tik per pusę perlaužiu. Svarbiausia, jų neišrengti :)
      Beje, norėjau pasakyti, kad skaniausias jis gaunasi su tokiais ryžiais http://www.muellers-muehle.de/typo3temp/pics/3cd5eed35a.png (juos perku Maximoje).
      Kaip tik šiandien visko pirkau ir rytoj gaminsiu vėl :)

      Panaikinti
  2. Sveiki ,Elinga, norejau paklausti ar kepti plova atidengta ar uzdengta :)?

    Pagarbiai Elinga :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As puse laiko kepu uzdengusi folija, likusi atidengta, kad ryziai siek tiek trasketu. Na man taip patinka :)

      Panaikinti
    2. Jei kepsite visa laika atidengta, bus daugiau traskiu ryziu, tuomet esu gavusi pastabu, kad ryziai sudziuve ;)

      Panaikinti