2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

SILKĖ PATALUOS


Oi ta silkė silkutė.. Gėrių gėris. Su karštomis šviežiomis bulvėmis vasaros vidury.. Su keptomis morkomis ir svogūnais prie Kūčių stalo.. 



Nusprendžiau nelaukt Kalėdų ir džiaugtis kasdien :)
Silkė pataluos. Pirmasis priminimas apie Kalėdas ir visus džiaugsmus.

Sudedamosios dalys (skirta tik repeticijai, šventėms būtinai didesnis kiekis):
Silkė. Silpnai sūdyta. Pageidaujama su galva ir viduriais. 
3 burokėliai
2 bulvės
2 morkos
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 svogūnas
majonezas

Gamybos procesas: burokėlius, morkas ir bulves išvirti su lupenomis. Atvėsus nulupti. Morkas ir burokus sutarkuoti, o bulves supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinius išvirti ir sutarkuoti smulkia "burokine" tarka. Svogūną susmulkinti. Obuolius nulupti, išimti sėklutes ir taip pat sutarkuoti. Silkę išdoroti (tinginiai perka Vičiūnų "tradicinę silkę"), ir labai kruoščiai išrinkti visas ašakas. Supjaustyti gabalėliais.
Pasiruošiam visą eilę dubenėlių su skirtingais produktais. 
Imam stiklinį ar kitą indą ir viską sluoksniuojam. Pirmiausia - silkė. Ant jos užtepam majonezo. Tada morkos. Majonezas. Bulvės. Majonezas. Obuoliai. Majonezas. Burokėliai. Majonezas. Ir galiausiai viską užbarstome kiaušiniu. Patiekdami pabarstome smulkintais žalumynais. 


Į sveikatą, mielieji ir mielosios!
Gražaus švenčių laukimo!!!


2 komentarai:

  1. Super! Šiemet per Kūčias bus Tavo silkė. Sutarta?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip visada. Mano silkė pataluos. Sutarta :)

    AtsakytiPanaikinti