2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Sočioji ČILI sriuba


Antroji sriubos diena.
Čili sriuba.


Sriubytės sudėtis:
5 sklitelės česnako
500gr jautienos faršo
1 svogūnas
1 raudonoji paprika
1 indelis smulkintų pomidorų savo sultyse (400gr)
1 indelis konservuotų pupelių (400gr)
druskos, pipirų
čili pipiriukų (džiovintų smulkintų, arba 1 šviežias)
šlakelis aliejaus kepimui



Į keptuvę su šlakeliu aliejaus dedame kelias susmulkintas česnako skilteles. Sudedam jautienos faršą. Papipirinam, padruskinam, paaštrinam čili pipiriukais. Kepdami vis pamaišom, kad faršas nesuliptų į gabalą, o būtų birus. Faršui iškepus, perdedam į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepam susmulkinto svogūno galvą, paprikos kubelius. Viską sudedam į puodą su faršu. Įpilam sultinio (aš neturėjau, tai užpyliau paprasčiausiai verdančiu vandeniu), supilam indelį konservuotų smulkintų pomidorų ir uždengę paverdam apie 10min. Galiausiai supilam indelį konservuotų pupelių (aš naudojau 'karališkas') ir dar truputį pašildom.
Tuo metu orkaitėje pakepam batono riekeles apšlakstę alyvuogių aliejumi.. Jas ištrinam česnako skiltele, papuošiam žalumynais ir "Rokiškio" kietuoju sūriu.
P.S. jei turite namuose mažų valgytojų, tai elkitės kaip aš. Sriubytę aštrinkite pačioje pabaigoje.. atidėkite pora samčių mažajam abžoriukui ir tada čili į puodą pagal norą :) 
Labai mėgstu šitą sriubytę. Ir Liepukas visa į mane :)


2 komentarai:

  1. Labai apsidziaugciau, jeigu ingridientus surasytumete atskirai :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Greitu laiku pradžiuginsiu. Kai tik dukrytė leis..

    AtsakytiPanaikinti