2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Tinginių balandėliai

Nelabai teisinga šį patiekalą vadinti tinginių balandėliais, bet jau kaip sako iš dainos žodžių neišmesi..
Man, žinote, paprasčiau yra įmesti kopūsto galvą į puodą, nuraškyti lapus ir susukti į jį mėsytę.. Bet gi, dėl paįvairinimo, ko nepadarysi.. ;)

Sudėtis:
800 gr maltos kiaulienos
2 v.š. majonezo
2 v.š. krakmolo
100 gr virtų ryžių (gali būti dar truputį kieti)
2 didokos morkos
svogūnas
200 gr kopūsto
3 kiaušiniai
druska, pipirai
2 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės

Gamyba:
Į faršą sudedame majonezą, krakmolą, kiaušinius ir virtus ryžius. Gerai išmaišome. Kopūstą sutarkuojame "burokine" tarka. Aš maliau faršą pati, o mano mėsmalė dargi ir tarkuoja, tai sutarkavau kopūstą, morkas ir svogūną. Kopūstą dedam į faršą. Pusė morkų ir svogūnų pakepam keptuvėje su sviestuku. Atvėsinam ir sudedam į faršą. Pagardinam pipirais, druska. Suformuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje (pilnai iškepti nereikia). Į puodo dugną dedame šaukštą sviesto, dedame truputį tarkuotos morkos ir svogūno. Sudedame pakeptus "balandėlius", vėl pabarstome morkomis ir svogūnais, vėl "balandėliai". Ant viršaus morkos ir svogūnai. Įpilame vandens maždaug iki pusės viršutinių "balandžiukų", pabarstome druska ir pipirais. Uždengiame ir patroškiname apie 20min. Nupilame šiek tiek skysčio į puodelį, įmaišome pomidorų padažą ir grietinę. Supilame atgal ir dar kelias min patroškinam.
Patiko. Bet man skaniau tikri "balandėliai". 

P.S. tokio kiekio ilgam užteks :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą