2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Troškintos vištų kepenėlės


Kaip aš mėgstu kepenėles. Ypač jaučio kepenis, apvoliotas miltuose ir apkeptas iki traškumo. 
Parduotuvėje jaučio kepenų neradau, todėl atsarginis variantas- vištienos kepenėlės, troškintos.
Kepenėles nuploviau, nusausinau ir supjausčiau kasnio dydžio gabalėliais. Apkepiau ant sviestuko, pripjausčiau pievagrybių į 4 dalis, sudėjau į keptuvę, susmulkintą česnako skiltelę irgi ten pat. Pipirai druska. Dėjau šaukštą miltų ir truputį pakepiau. Įpyliau stiklinę vandenuko ir patroškinau apie 10min. Padažiuką pabalinau šaukšteliu grietinės. Špinatus nuploviau ir sudėjau į keptuvę. Kelias minutes patroškinau. Ir patiekiau.


Su grikiais. Bet gi skaniausia su bulvių koše. Naminis maistas.
Pas mus visas maistas naminis :) Restoranais čia nekvepia. Bet tam ir yra namai, kad valgytum naminiškai. O restuoranuose- restoraniškai :)
Dabar gaminu silkę pataluose, tai ne taip baisu rašyti.. Seilės kaupias, bet tuoj šoksiu prie puodo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą