2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Virti varškėtukai


Man kažkaip pastoviai taip atsitinka, kad užsikabinu ant kažkokio patiekalo ar gaminio ir gaminu kol atsibosta..
Šį kartą varškės eilė :) Šeštadienį buvo varškės apkepas, vakar varškės lašišos apkepas iš Beatos laidos, šiandien virti varškėtukai. Rytoj norėsiu virtinukų su varške ir špinatais. Ir jau gana. Pažadu. Nes kitaip į varškę ilgai negalėsiu žiūrėt..
Taigi, grįžtam prie varškėtukų. 

250gr varškės sumaišyti su 1 kiaušiniu, 1/2 stiklinės miltų, 1/2 v.š. bulvių krakmolo, 1/2 v.š. cukraus ir žiupsneliu druskos. Viską gerai ištrinti, berti ant stalo miltų, padaryti volelius, šiek tiek paspausti, kad gautusi plokščias 1cm storio ir peiliu įstrižai supjaustyti 1cm pločio juostelėmis. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti kol iškils į paviršių. Labai trumpai. Aš vos spėju stalą nuo miltų nuvalyti.. :)


Virtinukus traukiam į lėkštes, uždedame gabalėlį sviesto, šaukštą grietinės ir pabarstome cukriuku.
Liepos mėgstamiausi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą