2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Žuvienė iš menkės


Oi.. Skanią žuvienę esu valgiusi ne kartą ir ne du.. Labai skanią gamtoje, katile virė mano dabartinis kaimynas Linas. Aš taip nemoku. Man gaunasi paprastai, labai paprastai. Bet nesuku dėl to sau galvos..

Menkės galvą ir uodegą sudėjau į puodą, užpyliau vandenuku, dėjau šaukštą druskos, kelis pipirų žirnelius, lauro lapą. Ilgai viriau.. Namai kvepėjo. Kai jau išalkau, perkošiau sultinuką per sietelį, kad neliktų ašakų ir kito nereikalingo turinio.. Įmečiau saują nuplautų perlinių kruopų, supjausčiau didelę bulvę. Svogūną ir morką apkepiau, suverčiau į sriubą. Bebaigiant virti, dar įmečiau žuvies gabalėlį vyrui, dėl sotumo ir pora krevečių dėl mandrumo, šaukštą smulkintų pomidorų savo sultyse. Valgėme su česnaku ištepta pakepta batono riekele..
Vuolia.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą