2011 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Pupelių užtepėlė


Laukiau ilgai nematytos draugės Redutės.. Namuose neveikia orkaitė, tai toks jausmas, kad nebegali nieko gaminti. Cepelinų virti nesugalvojau.. :) 
Nupirkau šviežios ciabattos ir pagaminau užtepėlę.
Tokią gamina Zoe's kavinėje ir patiekia kaip užkandėlę visiems lankytojams.. Mes beveik tik dėl jos ten ir einam :) Na, gerai.. ne tik dėl jos.. Kopijavau. Niekaip nesugebėjau atitaikyti sudėtinių dalių, kad būtų tokia pat kaip kavinėje, bet.. matyt, kažkokį slaptą ingredientą ten deda.. Tai va tokia užtepėlės užmanymo istorija.

O receptas čia:
1 indelis konservuotų pupelių
1/2 indelio konservuotų kukurūzų
1/2 indelio luptų pomidorų savo sultyse
1 svogūnas
5 didelės skiltelės česnako
beveik 1 pakelis sviesto
druskos, pipirų, kario

Keptuvėje ant sviesto pakepame česnaką ir svogūną. Dedame į puodą. Supilame pupeles, kukurūzus, pomidorus, dedame sviestą, pagardinam druska, pipirais, kariu ir patroškiname apie 15min.
Sublenderiuojame ir paliekame atvėsti. 

Bandykit. Jei bandysit, labai prašau palikti komentarą. Gal jums skaniau pavyks.
Nors šitas variantas tikrai skanus!! 
Valgėme su ciabatta, duonelės sausučiais ir ruginiais duonos traškučiais.


15 komentarų:

  1. oooo,koks geris :)))) as irgi del tos kavines uztepeles svaigstu... bandysim butinai siandien pat sita.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomu ar Jums pavyko išgauti Zoe's skonį. Labai laukiu Jūsų komentaro.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Uzdelsiau su komentaru, nors ta pacia diena ir gaminau :) skonis is tiesu gavosi itin panasus (nors valgiau jau senokai originala, gal pries pora metu), tikrai labai pateisino lukescius!

    Tik va man gavosi skystoka, nors manau, kad pati padariau klaidu. Gal pupeliu skysti reikejo nuvarvinti? Ir luptus pomidorus suverciau su skysciu, manau, reikejo juos pacius isimti ir dar nuvarvinti. Ir gal per mazai idejau kukuruzu, nes namie tebuvo pati maziausia bonduelle skardine (tokia "vienkartine" doze), nors suvertusi ja visa maniau, kad bus kaip tik puse normalios.

    Zodziu, esu visiskai tikra, kad gaminsiu dar ne karta ir kitakart viskas bus liuks. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jega! Aciu kad ispejot jog gali buti skystoka. As viska nuvarvinau kaip parasyta, bet vis tiek gavosi skyscio - is pomidoru vidaus isbego, nuo sviesto, svogunu, nu ir taip idealiai gi ten nenugresi visko. Tai paskui as i blenderi sudejau tik tirrscius, skystima palikau ir tada gavosi mazdaug normaliai. Gal kepinant galima isgarinti ta skysti, dabar pagalvojau.
    Ir dar - kai pagaminau, paragavau kad kazkokia labai astri uztepele isejo, prieskoniu tikrai tokiu nedejau. Pasirodo, as pupeles cili padaze nusipirkau :D Bet gavosi toks labai geras astrumas :) tai va dar viena ideja :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai smagu, kad patiko. Reiks ir man pabandyti aštriau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar gaminau šią užtepėlę ir tikrai gaminsiu dar ne kartą!!! Pridėjau nuo savęs truputį čili, kitą kartą galvoju įdėti dar paprikos ar saliero.
    AČIŪ už puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip gerai,kad zmones palieka komentarus po gaminimo, paskaicius nusprendziau ja gaminti dar snd :) Ir paragavus, jei dar spesiu ir snd komentara paliksiu :)
    A.A

    AtsakytiPanaikinti
  8. padariau, nors ne visai, nes pasirodo kukurzu neturejau ir pomidora pakeiciau pomidoru padazu. Sviesto tik sauksta dejau, o prieskoniu labai daug :) PASAKA, speju jei pagal jusu buciau gaminus tai dar skaniau butu buve :) beje karstas jis irgi labai skanus :) Patiko patiko patiko :)
    A.A

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daaaug sviesto patarė dėti patys zoe's virtuvės šefai. Smagu, kad patiko. Ir laaaabai ACIU, kad pasidalinate savo patirtimi.

      Panaikinti
  9. beje dar dejau daug baziliko prieskonio :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Raudonuoju, nes vis pamirstu pagrindini prieskoni irasyti- bet Jus nepamirskite pagardinti nemazu kiekiu kalendros ;) ji pakeicia uztepeles skoni teigiama linkme ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kaip netyčia atradau šį receptą, ta nepakartojama Zoe`s užtepėlė.... Būtinai išbandysiu, tik pora klausimėlių, ar česnakus pasmulkintus kepėt ar cielas skilteles, o pupeles matomai baltas naudojot? O indeliai pupelių ir pomidorų tie mažieji, apie 450 g, o kukurūzų irgi tas standartinis? Būčiau dėkinga jei patikslintimėte:-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paskutiniu metu dariau ne kartą. Smarkiai dauginau Kario kiekį bei kalendros nemažai dėjau. Indeliai po apytiksliai 400ml, bet jei valgytojų nebus daug, galite mažinti dar per pusę. Pupelės būtinai baltos. Česnaką išspaudžiu. Šiaip man kažkodėl kiekvieną kartą skirtingai gaunasi :/ Beje, ir Zoe's jis kas kartą vis skirtingas :)

      Panaikinti
    2. O tai ačiū:-) Tik dabar "daėjo", kad aš automatiškai apie kalendros lapelius galvojau, nes man tik jie ir patinka žiauriai, o čia matyt kalba eina apie sėklas:-)))), na bet tikrai galima pasivarijuot pagal skonį. Skanių, gražių, sveikatingų ir laimingų Naujųjų!

      Panaikinti
    3. Lapų lapų kalendros! Jei neturiu svieziu- dedu maltus is prieskoniu skyrelio.

      Panaikinti