2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

ŠVENTINIAI meduoliniai imbieriniai sausainukai



Laukiau laukiau ir pagaliau sulaukiau progos iškepti šiuos labai gardžius Kalėdomis kvepiančius šildančius sausainukus. Šventėmis jau kvepia visos parduotuvės. Eglutė papuošta. Belieka pirkti ar gaminti dovanas artimiesiems.. Labai smagus užsiėmimas. 
Jei kas norėtų pavaišinti svečius, kolegas ar nunešti vaikų draugams į darželį šių šventinių gražuolių, receptas toks:

100 g medaus
50 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių (arba truputuką daugiau)- cinamono, imbiero, kardamono, muskato riešuto
Medų, sviestą ir cukrų pašildome kartu, kol viskas suskystėja, cukrus ištirpsta. Atvėsinam. Įmušam ir išmaišom kiaušinį, dedam miltus, kepimo miltelius ir prieskonius, gerai išminkom. Padedam valandai į šaldytuvą. Po valandos dedam ant miltais pabarstyto stalo ir plonai iškočiojam. Formelėmis arba peiliu išpjaustome norimas formeles, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir šauname į 200 laipsnių orkaitę 10-15 min. 
NEPAMIRŠTAM, kad kepa labai greit  :)


Jei kas sumanys šiais sausainukais papuošti Kalėdų eglutę, nepamirškite prieš šaudami į orkaitę pradurti skylutę sausainuko viršuje siūlui praverti..
Puoškite kaip išmanote. Pirktiniais spalvotais dažais.. Nubalinkite iš citrinos sulčių ir cukraus pudros pagamintu glajumi.. Arba palikite natūralius :)

Oi, kaip man patinka KALĖDOS!!




1 komentaras:

  1. Sakiau kai būsiu pas tave svečiuose, prašysiu priminti šių nuostabių sausainukų receptą. Bet va...jis jau čia :) ir juos tikrai išsikepsiu Kalėdoms!

    AtsakytiPanaikinti