2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

ZRAZAI arba mėsos suktinukai

Žinote ką.. ne taip paprasta sugalvoti ką naujo pagaminti iš kiaulienos.. Tiksliau, gal ir nebūtų sunku, jei turėčiau laiko pasiknaisioti knygose ar internete.
Taigi, turėjau mėsos, bet neturėjau idėjų.. Prisiminiau dažnuose šeimyniniuose susirinkimuose- nuo vestuvių iki gedulingų pietų, patiekiamus populiariuosius zrazus :)




Nebuvau jų niekada gaminusi, tai bandžiau dariau..


Šiam reikalui reikia:
2 dalys kiaulienos nugarinės
1 dalis kiaulienos faršo
1 morkos
1 paprikos
brokolio
1 svogūno
česnako
druskos, pipirų
sviesto
miltų apvoliojimui
šaukšto grietinės

Mėsą supjaustome centimetro pločio gabalais ir plonai išmušame (kad neaptaškytumėte visų virtuvės sienų ir savęs, siūlau mėsos gabaliuką dėti į maišelį ir mušti per jį), pagardinam druska ir pipirais. Faršą sumaišome su pakepintu puse svogūno, dedam druskos, pipirų. Imame išmuštą mėsos gabalą, dedame į jį šaukštą faršo ir susukame (galite persmeigti dantų krapštuku, bet man neišsivyniojo ir be jų), pavoliojame miltuose ir kepame ant sviesto. Traukiam lauk. Į keptuvę dedame likusį supjaustytą svogūną, išspaudžiam česnaką, sutarkuojam morką, sudedam paprikos juosteles ir pasmulkintą brokolį. Apkepam, pagardinam prieskoniais. Sudedame atgal mėsos suktinukus užpilame sultiniu ar vandeniu ir uždengę patroškiname apie 20 min. Įdedame šaukštą grietinės. Ragaujam.
Galite valgyti su virtomis bulvėmis arba tiesiog vienus. 
Tai tiek :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą