2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Bulvių švilpikai

Galvojau, kad juos labai sunku pagaminti, bet kai šaldytuve nieko neradau, nusprendžiau pabandyti..
Labai paprasta ir skanu. Noriu jų ir šiandien.. (gaminau gal prieš dvi savaites)

 

Išverdame 1kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei. 
Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.
Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos. 
Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus :)
Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5min, kad suminkštėtų.
Oi, kaip aš jų dabar užsimaniau.. :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą