2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Lazanija su varške


Kvepia pavasariu? 
Nebesinori mėsos ir sunkaus maisto? Na gerai, šis patiekalas nėra labai lengvas.. nebent valgysite padorų kiekį, o ne kaip mes.. ;) Prašau Jums gardi kvepianti LAZANIJA. Nepatingėkit ir pabandykit!!

Aš sunaudojau:
9 lazanijos lakštus

Įdarui:
500 g varškės
100 ml grietinėlėw
100 g cukraus
100 g sviesto
2 kiaušinių trynių

Vaniliniam kremui:
1 kiaušinio trynio
200 ml pieno
200 ml grietinėlės
1 nubraukto v.š. krakmolo
1 v.š. cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Gaminimas:
Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį 3 minutėms. Perliejame šaltu vandeniu ir atskiriame, kad nesuliptų.
Varškę išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Supilame grietinėlę ir išlydytą sviestą.
Kremui: puode sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų. krakmolą, druską ir kiaušinio trynį. Visą laiką intensyviai maišant, kaitinam iki užvirimo ant mažos ugnies kol sutirštės. Kai jau sutirštėja, keliam nuo ugnies ir plakdami šiek tiek atvėsinam.
Kepimo indą ištepame plonu sviesto sluoksniu. Sudedame makaronų lakštus (man tilpo 3). Ant jų dedame pusė varškės masės ir užpilame/užtepame 1/3 vanilinio kremo. Ant viršaus vėl makaronų lakštai, likusi varškė, kremas. Viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai ir likęs vanilinis kremas. 
Šauname į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai apkeps.
Valgome su grietine karštą arba pravėsusį su kava.. :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą