2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Pyragas su vištiena ir špinatais



Planavau šį kartą receptą užrašyti be jokios įžangos.. Bet negaliu. Man šis pyragas labai patinka būtent dėl trapaus pagrindo, kurio mano vyras visiškai nemėgsta.. Ale gi būna keistų žmonių.. :) Bet nėra taip blogai. Jis suvalgo padą ir įdarą, o kraštelius sunaikinam mes su Liepa :) 
Įdomu, kas patiks jums įdaras ar padas.. ;)
Taigi, receptas.

Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo milelių
4-5 v.š. vandens
žiupsniuko druskos 

Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui



Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. 
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais. 
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles. Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje. 




Ištraukę galime leisti atvėsti apie 10min. 
Aš dar pagaminu padažą prie jo iš sviesto, grietinės ir druskos. Va taip.
Skanaus!



7 komentarai:

  1. Būtinai pabandysiu.Labai skaniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo fan-tas-tiš-kai.
    Įdomu ar pavyktų panaudoti įdarui šaldytus špinatus - turi ir niekaip nerandu kam sunaudoti.. Įmetus į keptuvę su vištiena teoriškai turėtų atitirpti ir išsimaišyti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrsi tiks. Aš irgi kartais naudoju šaldytus. Dedu į keptuvę šalia svogūnų ir vištienos.
      Skanaus ;)

      Panaikinti
  3. Labai labai skanus pyragas. Nuolat kepame pagal šį receptą. Ačiū labai už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai. Malonu, kai kažkas kažkam patinka :) dar siūlau pamėginti vietoj šio pado naudoti šį http://spoonalley.blogspot.lt/2012/09/aniutuko-trapios-teslos-pyragas-su.html

      Mano vyras vienintelis kam nepatinka mėsiniai pyragai :)

      Panaikinti
  4. Ar tešlą būtų galima pakeisti šaldyta sluoksniuota? Ir kurią rinktis- mielinę ar bemielę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena, Greta,
      šis pyragas labai drėgnas, nes pilasi daug skystų produktų, todėl šaldyta sluoksniuota tešla peršlaps net neiškepusi ir gausis košė.
      Blogiausiu atveju, galėtumėte naudoti pirktinę šaldytą sviestinę (trapią) tešlą. Anksčiau jos tikrai būdavo prekybos centruose - dabar nebežinau. Bet tikrai nesunku pačiai pasigaminti ;)
      Pamėginkit.

      Panaikinti