2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Špinatų grybų salotos su riešutais

Kai pas kaimynę paragavau šių salotų, kelias dienas tik apie jas ir tegalvojau.. Galų gale prisiruošiau pati jas pagaminti. Originalus receptas iš Žaidžiame virtuvę. Aš nieko nekeičiau. Apart to, kad džiuvėsėliai buvo kitokios formos :) Ačiū Jurgai ir jos šeimynai už nuostabų vakarą.



Nuostabios salotoms reikės:
šviežių špinatų
baravykų (aš naudojau šaldytus), pievagrybių
100 g lazdyno riešutų
aliejaus kepimui

Salotų užpilui:
petražolių
česnako skiltelės
1 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus
1 citrinos sulčių
1 a.š. druskos
100 ml aliejaus

Grybus per naktį paliekam atšilti. Nupilam skystį ir apkepam aliejuje iki gražios auksinės spalvos. Išimame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalo perteklių.
Riešutus dedame į kepimo skardą ir pašauname į  įkaitintą iki 190C orkaitę 10 min. Jiems atvėsus, nuvalome luobelę.
Užpilas: į smulkintuvą sudedame petražoles, skiltelę česnako, įspaudžiame citrinos sultis, pilame medų arba auksaspalvį sirupą ir druską. Gerai susmulkiname. Pilame aliejų ir išmaišome.
Į dubenį sudedame nuplautus ir nusausintus špinatus, supilame keptus grybus, riešutus ir užpilame padažu.
Mes valgėme su orkaitėje apkeptomis batono riekelėmis ištrintomis česnaku (nes aš sergu) ir apšlakstytomis salotų užpilu :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą