2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

NETIKRAS ZUIKIS


Vakar su Liepute kepėm netikrą zuikį. Pramoga nereali.. Visą laiką mažoji prastovėjo ant šiukšlių dėžės prie orkaitės (nes gi orkaitė yra auštai) ir juokėsi :)
O valgyti kaip skanu buvo.. Kitą kartą būtinai gaminsiu daug mažų zuikiukų.. ir grybukų iš bulvių (kaip čia ši kartą nesugalvojau??? )


Labai smagiems dviems zuikučiams reikės:
faršo (apie kilogramą)
2 kaušinių
2 svogūnų
1/2 puodelio džiuvėsėlių
1 stiklinės pieno
prieskonių
3-4 česnako skiltelių
lauro lapų ausims ir uodegai
rankų darbo ir orkaitės :)


Svogūnus sutarkuojame ir sudedame į faršą (aš maliau mėsą pati, tai kartu sumaliau ir svogūnus), įspaudžiame česnaką. Įmušam kiaušinius. Džiuvėsėlius užpilame pienu. Kai išbrinksta, sudedame į faršo masę ir gerai išminkome. Dedame daug prieskonių (druskos, pipirų, medžiotojų prieskonių ir kitų jūsų mėgiamų).
Formuojame du pailgus (vienas galas smailesnis) zuikučius. Vietoj ausyčių dedame lauro lapelius. Vietoj uodegytės - pusė lauro lapo. Vietoj nosytės ir akyčių - pipiriukus :)
Šauname į įkaitintą 180C laipsnių orkaitę ir kepame kol gražiai paruduos ;)
Mes valgėme su pavasarinėmis salotomis iš ridikėlių, svogūnų laiškų, agurkų ir salotų lapų su grietine. 

SKANAUS ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą