2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

TRUPININIS PYRAGAS


Mano vyras jį kažkodėl pavadino tinginiu.. Nu nieko sau tinginys.. Čia tikrai yra ką veikti.. :)))



Trupiniams reikia:
200gr sviesto
2 kiaušinių
200gr grietinės
1 a.s. sodos
1 a.s. vanilinio cukraus
apie 400gr miltų
didelė sauja įvairių pakeptų smulkintų riešutų (aš nelabai su jais mėgstu, tai gaminu be jų)

Klijams reikės indelio saldinto sutirštinto pieno. Jį verdame apie 2 valandas. Su visu indeliu, neatidarius!!! Reguliariai patikriname, kad puode būtų vandens.. 

Kol jis verda, gaminam trupinius..

Sutarkuojame šaltą sviestą arba kambario temperatūros sviestą tiesiog ištrinam su visais ingredientais..
Suformuojame keletą kamuoliukų ir dedame į šaldiklį. Po valandėlės tešla būna kieta ir ją jau įmanoma tarkuoti. Į kepimo skardą tiesiame popierių ar foliją ir "burokine" tarka pritarkuojame būsimų trupinių. Šauname į įkaitintą orkaitę, kepam kol gražiai paruduos. Suberiame į dubenį. Taip darome kol iškeps visi trupiniai.





Kondensuotui pienui pavirus dvi ilgas valandas, indelį atsargiai atidarome ir supilame sutirštėjusį parudavusį kremą ant trupinių. Jei naudosite ir riešutus, suberkite ir juos. Gerai išmaišome.




Formuojame daug mažų rutuliukų (pirma foto) arba tiesiog sukrečiame į indą ir dedame į šaldytuvą atvėsti..
Pyragas puikiai tinka su kava ar arbata vietoj cukraus (labai saldus). Skanaus.



4 komentarai:

  1. Super!
    Tik kilo klausimas iš šios dalies
    "Sutarkuojame šaltą sviestą arba kambario temperatūros sviestą tiesiog ištrinam su visais ingredientais.."
    Kas tie visi kiti ingredientai? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turėjau omeny visus išvardintus produktus:
      kiaušinius, soda, vanilinį cukru, grietinę ir miltus.

      Panaikinti
  2. Beje, ilga kondensuoto pieto virimo procesa galite pakeisti Rududu. Jo virti nereikia ;)
    Bet kad būtu lengviau išmaišyti, aš jį vis tiek šiek tiek pašildau karšto vandens vonelėje.

    AtsakytiPanaikinti