2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

VARŠKĖS APKEPAS


Receptas iš Receptų medžio. Vis pametu užsirašytą varškėsapkepo receptą, tai kas kartą jį gaminu kitokį.. 
Šis gavosi labai skanus.. labai drėgnas.. ir su cinkeliu dėl tarkuotos apelsino žievelės. 



Reikia:
500 gr varškės
4 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
2 v.š. manų kruopų
3 v.š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsn.druskos
tarkuotos apelsino arba citrinos žievelės

Varškę gerai "sublenderiuojame" su kiaušinių tryniais, cukrumi, druska, kepimo milteliais, tirpintu sviestu ir manų kruopomis. Įtarkuojame gerai nuplauto apelsino žievelę ir išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome maltais džiuvėsėliais ir supilame tešlą.
Dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame apie 40min. arba kol gražiai apkeps.

Skanu su grietine ir uogiene.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą