2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

ANIUTUKO trapios tešlos pyragas su mozarella



Aniuta, dedu tiesiai tavo receptą, nes perrašinėti nematau reikalo ;)

AČIŪ Tau už jį.. 


Patikekit, tai kazkas toookio wub.gif 

Trapios teslos pyragas su mozarella, pomidorais ir baziliku
As pirma pamaciau juos maziu pyragiuku pavidale, bet kad nesiterlioti - darau viena dideli.

Tesla (net nesugalvokite naudoti pirktine!!! si pasigamina akinirksniu ir yra pasakiskai skani)




250 g. margarino kepiniams
1 stikline (200 g) grietines
1 kiausinis
1 valg. s. cukraus
0,5 arbat. s. druskos
2,5 (~400g) stiklines miltu 

Margarina sutarkuoti su burokine tarka, sudeti ten visus likusius ingridientus ia grubiai ismaisyti-sukapoti. Nereikia kad ji issimaisytu, butu vienalyte. Turi buti kaip tik kuo grubiau. Surinkti i viena gumula, suvynioti i plevele ir padeti i saldytuva pusvalandziui. 

Idaras:
Mozarella (vienas pakelis)
dezute Cherry pomidoru (jeigu matau kad geri ir raudoni, tai kartais naudoju ir dideliu pomidorus, tik juos reikia palaikyti karstame vandeny ir nulupti)
neriebios gretineles mazas pakelis
1 kiausinis
bazilikas (skaniausia sviezias, bet jei labai nera, galima ir su dziovintu)
truputi tarkuoto parmezano arba chedderio pabarstyti
Druska, juodieji pipirai, truputi malto muskato.


Tesla iskociojame (as sunaudoju vienam pyragui puse ir auksciau paruostos) ir isklojame forma banguotais krastais, kaip paveikslelyje. I vidu sudedame gabaliukais supjaustyta/suplesyta mozarella, per puse perpjautus pomidoriukus, baziliku lapus. Gietinele ismaisome su kiausiniu, druskiname, pipiriname, dedam muskata ir uzpilame pyrago vidu. Ant virsaus uztarkuojame parmezana/chedderi. Kepame orkaiteje prie 180 laipsniu apie 45 min.

Galima valgyti silta, salta ir visaip kitaip thumbup.gif







Believe me, it's something Woooow
Shortcrust pastry pie with mozzarella, tomatoes and basil
I first saw them in the form of the little pies, but I'm doing a big one.

The dough (do not even think to use Purchasable! Produces an instant and is fabulously delicious)


250 g. pastry margarine

1 cup (200 g) creams
1 egg
1 tbsp. 's. sugar
0.5 tsp. 's. saline
2.5 (~ 400 g) cups flour

Margarine grated with burokine orchestration, composition, then all the remaining ingredients, stir ia roughly chop. There is no need to disperse it, would be homogeneous. It must be just as rude. Compiled into a single bundle, wrapped in foil, and help in the fridge for half an hour.


Filling:

Mozzarella (one packet)
Cherry tomato box is (if I can see the good and red, and sometimes using a large tomatoes, but they need to maintain the hot water and peeled)
gretineles small packet of fat-free
1 egg
basil (the tastiest fresh, but if you really are not, and can be dried)
a little grated parmesan or sprinkle chedderio
Salt, black pepper, a little ground nutmeg.

Roll out the dough (as consume one-half cake and heights available) and the unfolded form of a wavy edge of the image. I put together pieces of an average cut / tear the mozzarella, half sawn through tomatoes and basil leaves. Gietinele mixing with the eggs, salt, pepper, nutmeg and pour Placed cake medium. Tarkuojame Parmesan cheese on top. Baked in the oven at 180 degrees for about 45 minutes.


Can be eaten cold and warm 


4 komentarai:

  1. Jis TOBULAS!!!!!! tikrai!! Vaišinau šiandien svečius ir gailėjau, kad man mažai liks :) Nei vienas neliko abejingas šiam pyragui! Kadangi dar liko pusę tešlos, tikrai kepsiu dar. Ir dar, ir dar, ir dar. Ačiū, Elingute, kad pasidalinai šiuo receptu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus pyragas. Negalėjau patikėti, kad nemėsišką patiekalą vyras lapnojo, kad net ausys linko :D!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi, kad patiko Jums ir Jūsų vyrui. Prašom pavaišinti jį dar pyragu ir su vištiena. Jis taip pat tobulas ;)

      Panaikinti
  3. Labai skanus pyragas, Elinga! Puikus receptas... ir nesudėtingas :) Patiko ir kolegėms, ir mano vaikams. Iš likusios dalies tešlos būtinai kepsiu tą su vištiena ir špinatais ;) ačiū

    AtsakytiPanaikinti