2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

PAPRIKOS, įdarytos faršu


Paprikų sezono patiekalas. Buvau pas draugę, prisirinkau aviečių, gavau paprikų ir dar daug kitokių gėrybių.. AČIŪ jos mamai už tokį daržą ir už tai, kad niekada nepamiršta manęs ;)



Buvau pasiilgusi šio maisto. 
Pasikuičiau internete receptų, bet padariau iš galvos.. 
Kadangi labai ilgai nerašiau, tai žodžiai nebesilieja.. Gal geriau papasakosiu apie receptą ;)

PATIEKALUI REIKIA:
4-5 paprikų;
500 g kiaulienos faršo;
pusė arba daugiau stiklinės virtų ryžių;
1 didokos morkos;
1 didoko svogūnas;
2 skiltelių česnako;
3 š. majonezo;
prieskonių maltai mėsai (naudojau medžiotojų ir meksikietiškus), pipirų, druskos, kuokštelio krapų;
100 g "Rokiškio" fermentinio sūrio;
1 stiklinės sultinio (naudoju iš pakelio arba iš indelio ;) )

PROCESAS:
Pirmiausia dedame virti ryžius, kol jie virs, pasiruočiame paprikas ir mėsytę. Paprikoms nupjaunam galvas arba pjauname paprikas išilgai (pjaunam taip, kad paprika tiesiai stovėtų ir faršas neiškristų), išimam sėklutes. 
Faršą sumaišome su prieskoniais, dedame majonezą. Morkas sutarkuojame, svogūnus smulkiai supjaustome ir kartu apkepiname šlakelyje aliejaus. Pagardinam prieskoniais ir juos.. 
Kai ryžiai išvirę ir šiek tiek pravėsta, dedame į farša, ten pat suverčiam ir keptus svogūnus su morkomis. Gerai išmaišome. Aš ragauju ar netrūksta prieskonių (jūs kaip norit ;))
Įkaitinam orkaitę iki 200C.
Gautą faršo mišinį šaukštu įdarome paprikas. Į gilų kepimo indą gražiai surikiuojame visas paprikas, užpilame sultiniu ir pašaunam į orkaitę 15 minučių. Tuo metu susitarkuojam arba plonai supjaustom "Rokiškio" sūrį. 
Traukiam paprikas lauk, užbarstome arba tiesiog užklojame paprikas sūriu ir vėl šaunam į orkaitę 30 minučių.
Procesą karts nuo karto pastebėkite. Gal Jūsų orkaitė kaitresnė ir Jums reikės mažiau laiko..
Mes valgėme su pomidorų-grietinės salotomis. 
Vyras po kiekvieno gabalėlio vis prašė leidimo pakartoti ;) :)))

Taigi, patiekalo gamyba laiko šiek tiek atima, bet verta.. Patikėkit, verta.. 
Prieskonių nepagailėkit ;) Ir skanaus :)








1 komentaras:

  1. Įdarytos paprikos mano mėgstamiausias patiekalas. Bet aš jas ne kepu, o troškinu.

    AtsakytiPanaikinti