2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

VIRTINUKAI su varške ir spirgučiu padažu


Išvaizda jų nera tobula.. Bet skonis puikus.
Pietavau vienoje Lietuviškų valgių kavinėje ir meniu pamačiau šį patiekalą. Ką valgyti vakarienei jau sugalvojau :))) 


RECEPTAS:

TEŠLA:
Trys stiklinės miltų
Du kiaušiniai
Du šaukštai aliejaus
Vienasšimtasdvidešimtpenki ml vandens
Druskos

ĮDARAS:                                              
Pusė didelio pakelio (ROKIŠKIO naminė varškė)   
Vienas kiaušinis
Druska

PADAŽAS:
Gabalėlis sūdytų lašinukų
Svogūnas
Sviestas
Grietinė

Į puodą įberiam stiklinę miltų, kitame dubenyje išplakam kiaušinius su druska ir aliejumi  ir supilam karštą (ne verdantį, bet karštą) vandenį. Pildami greitai maišom, kad nesutrauktų kiaušinių. Gautą masę piltam į miltus, statytom ant ugnies ir maišydami pakaitinam tešlą. Nuimam nuo ugnies, supilam likusias 2 stiklines miltų, užminkom tešlą. Uždengiam švariu rankšluosčiu ir paliekam kambario temperatūroje apie 30 min.pribręsti.

Kol tešla bręsta, susipjaustom lašinukus, svogūnus ir juos pakepam. Jei lašinukai laaabai sūrūs, riebalą pilam iš keptuvės į puodelį ir dedame pora šaukštų sviesto, pora didelių šaukštų grietinės.

Tešla iškočiojam, stikline, puodeliu ar kitu apvaliu daigtu išspaudžiam norimo dydžio apskritimus, dedame įdarą ir kruopšciai užspaudome kraštelius.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Virti ilgai nereik. Nuo iškilimo užteks dviejų-trijų minutėlių :)
Kiaurasamčiu traukiam lauk, pilame spirgučių ir RAGAUJAM.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą