2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

ĮDARYTOS TORTLIJOS


Greitas, skanus, nesunkus, bet ir neperlengvas užkandis..

Įdarytoms Tortilijoms reikės:

  • Tortilijų lakštų
  • Faršo (gali būti bet koks nuo jautienos iki paukštienos..)
  • Česnako skiltelės
  • Šlakelio aliejaus
  • Prieskonių: druskos, šv.maltų juodųjų pipirų, meksikietiškų prieskonių
  • Mėlynojo svogūno
  • Šviežių agurkų
  • Šviežios raudonosios paprikos
  • Majonezo
  • Garstyčių
  • Pomidorų padažo su daržovėmis
  • ROKIŠKIO ;) sūrio 
  • Peilio, keptuvės, orkaitės ir darbščių rankų :)
Faršą apkepame kartu su išspaustu ar smulkiai sukapotu česnaku, bei prieskoniais. Kepdami vis maišome, kad gautųsi ne vienas gabalas, o smulkūs trupiniai.
Svogūną, agurką ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir viską sumaišome tarpusavyje.
Į kelis šaukštus majonezo dedame šaukštelį garstyčių, išmaišome. 
Ant tortilijos tepame majonezo-garstyčių padažą, per vidury per visa plotį dedame pakepintą ir šiek tiek atvėsusį faršą, pomirorų padažą, šviežias daržoves ir galiausiai tarkuoto sūrio.
Sulenkiame kraštus ir mediniu pagaliuku susiuvame.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai paruduos. 
Skanu ir karšti ir atvėsę.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą