2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

CHURROS. Ispaniškas be proto geras reikalas.



Grįžus į Lietuvos šaltį po mėnesio poilsio saulėtoje Kanarų saloje, Tenerifėje (beje, šimtas milijonų AČIŪ Aniutai ir jos šeimynai už tokią progą), norisi užsimerkti ir prisiminti tai, kas šildė, džiugino.. Istorija su churromis šiek tiek juokinga, jei būtumėet matę, kaip aš bandžiau jų užsisakyti vienoje iš SantaCruz'o kavinių :D
Bet ne apie tai...
Kavinėje jos atrodė štai taip:


Mano virtuvėje jos jau kartą buvo gamintos, kai aš apie atostogas Ispanijoje net nesvajojau. Vakar jų taip užsimaniau, kad šokau nuo sofos prieš televizorių ir greit greit puoliau gaminti.
Receptą radau savo užrašuose:
240 ml vandens
50 gr sviesto
2 v.s. rudojo cukraus
ziupsn. druskos
1 a.s. vanilinio cukraus (as jo nedejau)
250 ml miltu
2 kiausiniai
cukraus apvoliojimui

Puode užviriname vandenį, dedame gabalėlį sviesto, cukrų, druskos žiupsnelį. Kai sviestas ištirpsta, vienu ypu supilame miltus ir nenukeldami nuo ugnies, mediniu šaukštu gerai išmaišome. Kai tešla atšoka nuo sienelių ir sušoka į vientisą gabalą, vsikas. Keliam nuo ugnies, uždengiam ir paliekam atvėsti. 
Įmušam VIENĄ kiaušinį ir labai gerai išmaišome. TIK GERAI išmaišius, įmušam dar vieną kiaušinį ir vėl gerai išmaišom. Tešla paruošta.
Puode ar keptuvėje įkaitinam aliejų  (aliejaus reiks tiek, kad churros jame virtų). Tešlą dedame į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, spaudžiame pailgas, apvalias ar kt. formos churras ir kepame karts nuo karto pavartydami kol gražiai paruduos. Traukiame ant popierinio rankšluosčio. Vėliau gausiai išvoliojame cukruje.

Gėris. Labai skanu su karštu šokoladu. Tuomet jos vadinasi CHOCOLATE con CHURROS. 
Net seilė tįsta..




4 komentarai:

  1. neturiu aš konditerinio švirkšto. tad. jas būtų kaip nors galima formuoti? patarimo norėčiau! gaminsiu draugui, kuris dievina saldumynus, skanumynus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal turite konditerini maiseli? Jei ne, tada reikia storo tvirto maiselio, i ji supilkite tesla, maiselio kamputi nukirpkite ir spauskite su juo. Tesla bus kietoka, reiks padirbet spaudziant, todel ziurekite kad maiselis tikrai tvirtas butu.. Bet jei draugas labai megsta saldumynus, nusipirkite konditerini maiseli (ne svirksta). Ju buna vienkartiniu (kuriuos as sekmingai isplaunu ir naudoju ne karta) ir daugkartiniu.. Ju yra net senukuose uz 9.99 ;)
      Sekmes. Labai lauksiu atsiliepimo is Jusu ir Jusu draugo :)

      Panaikinti
  2. ačiū už patarimą. ir. pati nevalgau. tad parašysiu draugo. ar kitų nuomonę (;

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš jas dariau tiesiog apvalias, kadangi naudojau konditerinį maišelį, kuris neturi keičiamo galiuko. draugui labai patiko! vis skanaudavo!

    AtsakytiPanaikinti