2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Žiedinių kopūstų užkepėlė.

Būna dienų kai ir man nesinori mėsos. Nedažnai, bet būna.
Kažkada jau rašiau, kad žiedinius kopūstus aš mėgstu. Labai. Visokiais pavidalais.



Štai dar vienas gardus receptas 4 nelabai alkaniems asmenims.

Taigi, tiems keturiems pusalkaniems asmenims reikės:
apie 600 gr žiedinio kopūsto
3 kiaušinių
300 gr varškės
100 gr tarkuoto sūrio (sūrį galite rinktis pagal skonį ar turinį šaldytuve). Aš šį kartą naudojau mozzarela. Kitais kartais kietąjį pamaišau su paprastu fermentiniu Rokiškio sūriu.
Druskos, pipirų.



Žiedinį kopūstą atskiriame nuo koto stambiais žiedynais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusį pasmulkinam. Gali būti stambiau ar net smulkiai supjaustytas. Dubenyje išplakame kiaušinius, suberiame varškę, tarkuotą sūrį. Pagardinam druska ir pipirais. Šią masę supilam ant žiedinių kopūstų, gerai išmaišom. 
Kepimo indą (ar atskirus indelius) ištepame sviestu, pabarstome maltais džiuvėsėliais. Sukrečiame kopūstų masę ir šauname 25 minutėms į 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Papuošiame žalumynais. Prie šio patiekalo puikiausiai tiks majonezo-pomidorų pastos padažas su česnaku ar tiesiog grietinė. 
Beje, įmaišytas į kepinį pavytusios dešros likutis ar alyvuogė jokiu būdu reikalo nepagadins ;) Šluojam šadytuvus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą