2013 m. vasario 26 d., antradienis

Bandelės su cinamonu



 Nėra nieko skaniau už karštą bandelę su arbata.. Bet, deja, šito gėrio mano virtuvėje dažnai nerasite..
Pirma, vyras visai jų nemėgsta. Mažoji dukrytė suvalgo vos vieną, o vien dėl savęs patingiu.. :(((
Antra seka pirmojo pasekoje, per dieną viena jų neįveikčiau, o kitą dieną visos mano keptos bandelės nebūna skanios :(((
Taigi, karts nuo karto pabandau naują receptą, nusiviliu ir vėl nusiperku šviežių bandelių kepyklėlėje..



Visgi, vakar nutariau duoti šansą cinamoninėms bandelėms. Deja, man VĖL teko nusivilti.. Sausokos. Ar tik nebus mano svarstyklės pakišusios man koją.. Paskutiniu metu visuose patiekaluose padauginu miltų.

RECEPTAS:

Tešlai:
250 ml pieno 
13 g šviežių mielių (2 a. š. sausų mielių) 
75 ml cukraus 
0,5 a.š. malto kardamono
450 - 500 g miltų 
75 g minkšto sviesto 
0,5 a.š. druskos 

Įdarui:
2 v.š. ištirpinto sviesto 
2 v.š. malto cinamono 
2 v.š. cukraus 

1 kiaušinio trynys ir 1 v.š. pieno bandelėms aptepti 

  



Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. 

Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą miltus ir sviestą ir gerai išmaišyti. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti maistine plėvele ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai. 

Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti cinamono- cukraus mišiniu. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti plėvele ir dar pakildinti 30 - 40 minučių. 

Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi. 
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių.

Man kepdamos bandelės pargriuvo ant šono, nes supjausčiau plonesnėmis riekelėmis, bet juk ir taip gražu, ane :)

Taigi, jūs pasistenkite nepadauginti miltų ir, galbūt, bandelės bus labai vykusios.. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą