2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Vištų šlaunelės gardžiuoju metodu.


Šlaunelės kaip šlaunelės. Bet skonis kitoks. Prie bulvių košės jos nedėrės.
Čia šioks toks panašumas su MANO be proto gardžiaisiais nuodėmingaisiais sparneliais, bet paprastesniu, ne tiek nuodėmingu metodu:
šlauneles pagardinę druska ir pipirais pamarinuojam. Manosios šaldytuve prastovėjo visą parą. Įkaitinam orkaitę, šlauneles sudedam į kepimo indą ir kišam į orkaitę iki gražiai apkeps. Prieš baigiant kepti, į keptuvę su mažu lašeliu aliejaus išspaudžiame nemažą česnako skiltelę, dedam šaukštą medaus, įspaudžiam citrinos sulčių, pilam šaukštą sojos padažo ir kaitinam. kai pradeda burbuliuoti, paragaujam. Turi būti skanu. Kiekvienas skirtingai tą suprantam, tai skonį paredaguojam pagal save ;)
Į tą burbuliuojantį padažą sudedam iš orkaitės ištrauktas šlauneles ir nepamirštam vartyti, judinti, nes padažas labai greit karamelizuojasi ir pradeda degti. Taigi, laiku ištraukiam iš keptuvės. Man prie tokių sparnelių norisi tik šviežių sultingų agurkų ir pomidorų.
Uch, koks gėris... 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą