2013 m. kovo 19 d., antradienis

Bulvių ir varškės paplotėliai

Bulvių-varškės paplotėliai kepti orkaitėje. Labai primena bulvinius švilpikus.
Kimbam į darbą.



Pasiruošiame:
  • 6 didesnes ar 8 vidutinio dydžio bulves
  • 500 gr varškės
  • 2 kiaušinius
  • druską
  • gabaliuką sviesto
  • miltų
Padažui:
  • sviesto
  • grietinės
  • druskos




Bulves nuskutame ir išverdame pasūdytame vandenyje. Paliekame atvėsti ir sutarkuojame "burokine" tarka arba kaip aš sugrūdame. Į didelį dubenį sudedame varškę, bulves ir kiaušinius su druska. Gerai išminkome. Į gilesnę lėkštę įpilame miltų, iš gautos bulvių-varškės masės formuojame nedidukus kamuoliukus, juos gerai apvoliojame miltuose, šiek tiek suplojame ir dedame į sviestu patemptą kepimo indą arba tiesiog ant skardos su sviestiniu popieriumi. Taip pasielgiame su visa mase. Tuomet, kiekvieno paplotėlio viduryje pirštu padarome nedidelę duobutę, į kurią įdedame po mažą gabalėlį sviesto. Kepame 180C orkaitėje kol gražiai pagels, apie 20 minučių.
Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame kelis šaukštus grietinės, žiupsnelį druskos ir šiek tiek pakaitinam. 



Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą