2013 m. kovo 5 d., antradienis

Jūros gėrybės: midijos ir krevetės vyno sultinyje




Jūros gėrybės mano skrandžiui yra gėrių gėris. Per akcijas Rimi, Maximoje visada nusiperku šaldytų krevečių ir midijų. Šviežių Lietuvoje nesu valgiusi. Nepasitikiu jų kokybe. 
Su vyru kas kartą sunaikiname tikrai nemažą kiekį šio dangiško patiekalo.



Nusiperkame:
šaldytų midijų  (pomidorų, česnakiniame ar be jokio padažo) - 2 pakuotes po 600 gr
šaldytų krevečių (geriau be lukšto ir dar geriau karališkų) - 1 pakuotę
dvi nemažas svogūno galvas
česnako
skardinę smulkintų luptų pomidorų (sunaudosime ne visą)
petražolių
citriną
balto sauso vyno
prancūzišką batoną
neriebios grietinėlės
taip pat reikės:
druskos, pipirų, lauro lapų
vandens

Gamyba šio patiekalo visai paprasta:
į gilią keptuvę (arba didelį puodą- reikės sutalpinti nemažą kiekį jūros gėrybių) įpilame aliejaus, sudedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, šiek tiek vėliau smulkiai supjaustytą česnaką. Beriame druskos, pipirų, įmetam lauro lapą ir įdedame pusė indelio pomidorų. Supilame vandenį ir vyną. Sudedame midijas, krevetės (prieš tai atšildome, bet jei laiko nėra, atšils puode ;) ), dalį smulkiai supjaustytų petražolių. Pakaitinam, gerai išmaišome, įpilame šlakelį grietinėlės. Paragaujame ir pakoreguojame skonį druska, pipirais.. įspaudžiame citrinos sulčių.
Batoną supjaustome riekelėmis ir apkepame sausoje keptuvėje, orkaitėje ar tosteryje. Kiekvieną riekelę perbraukiame česnako skiltele, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir užberiame druskos (labai mažai)..
Traukiam gilias lėkštes, krauname midijas, pabarstome petražolėmis. Duonos riekelę mirkome į sriubą ir greit greit valgom.. Kuris greitesnis - tas sotesnis ;)

P.S. nuotraukoje skysčio nedaug, nes tik tiek liko.. Šiaip gi, būna pilnas bliūdas!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą