2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Kiaulienos troškinys su daržovėmis


Kai už lango visai ne pavasaris, nors jau kovas ir perlipo per vidurį, visai nesinori lengvo maisto, o tik karšto mėsingo troškinio su kalnu keptų bulvių ir šiltos antklodės.. Bet dejuoti aš nesiruošiu :) Gamta žino kaip čia geriau :)
Vakar gaminau kiaulienos troškinį. Gaminau ir tikrai tikėjau, kad jo liks šiandienai, bet pasirodo, kad du normaliai alkani suaugę ir viena niekada nealkana mažoji sugebėjo sutaršyti pilną puodą vienu prisėdimu.. 


Dideliam puodui reikės:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio (gali būti ir kitas kiaulės šmotas, tik nugarinė šiuo atveju bus per sausa)
  • 3 morkų
  • 2 svogūnų
  • 2 paprikų
  • 1 cukinijos
  • šiek tiek džiovintų slyvų
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 taurė raudono vyno
  • 1 v.š. raudono vyno acto
  • druskos, pipirų, šv.raudonėlio
Mėsą supjaustome dideliais gabalais, pagardinam druska, pipirais, stambiai supjaustome 1 svogūną, įpilame šiek tiek vyno ir pamarinuojame pagal galimybes (nuo pusės valandos iki paros). Įkaitiname didesnį storasienį puodą, įpilame šlakelį aliejaus ir apkepame mėsos gabaliukus (svogūną su vynu paliekama dubenyje laukti savo eilės) ant didelės ugnies kol gražiai apkeps. Supilame nepanaudotą vyną, actą ir vyną iš dubens. Kaitiname. Kai puode liks tik pusė supilti skysčio, viską pilame iš puodo į švarų indą. Tame pačiame puode apkepame visus stambiai pjaustytus svogūnus (pasimarinavusius svogūnus taip pat), morkas, paprikas ir  cukiniją. Beriame  šiek tiek druskos, pipirų ir raudonėlį. Sudedame mėsą atgal į puodą prie daržovių, dedame šaukštą pomidorų pastos, įpilame vandens tiek, kad mėsa ir daržovės būtų pasislepusios. Uždengiame dangtį, sumažiname ugnį ir einame daryt kitų reikalų. Pamirštame visą reikalą cieloms 2 valandoms. Vėliau suberiame džiovintas slyvas, atidengiame dangtį ir vėl paliekame puodą ramybėje 30-45min. Skystis puode šiek tiek išgaruos, patirštės. 

Tai atlikę, puolame skusti bulves.



Bulvių idėją pasiskolinau iš Aguonėlės. Atrodė labai gardžiai, taip pat gardžiai ir buvo.
  • 5-6 bulvių 
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų, čiobrelio
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Nuskutam bulves ir supjaustome plonais griežinėliais (mano mėsmalė turi tokį antgalį, tai aš labai greit ir dailiai jas supjausčiau. Beje, mano keturių pusių tarka tokį darbą irgi atliktų, bet nenorėjau nusitarkuoti pirštų), pabarstome druska, pipirais, čiobreliu ir užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus. Imame keksiukų formeles ir jas gražiai užpildome bulvėmis. Šauname į orkaitę. Traukiame lauk, kai bus gražiai parudusios.

Tuo metu, troškinys jau bus "ready". Taigi, dedame į gilią lėkštę (ar keistą dubenį, kaip aš) mėsos ir daržovių, užpilame susidariusiu padažiuku. Šalia atsargiai pasodiname bulvių bokštelius. Valgome su salotomis ir be jų.

Skanaus, draugai ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą