2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Mini picos


Už picos pado receptą dėkoju NERINGAI.

Padui pasiruoškite:
  • 3,5 stilinių miltų
  • 1,5stiklinės šilto vandens
  • 25gr šviežių mielių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1v.š. druskos

Padažui:
  • 1 stiklinės pomidorų padažo (ne kečupo!!)
  • itališkų prieskonių mišinio

Priedams:
  • virto kumpio
  • pomidorų
  • alyvuogių
  • fermentinio arba dar geriau mocarelos sūri



Mieles sutriname su nedideliu kiekiu vandens, žiupsnį druskos, įdedame kelis šaukštus miltų ir pamažu pilame likusį vandenį, kad gerai išsimaišytų. Paliekame 10-15min., kad mielės pradėtų savo darbą.
Miltus  persijojame (jei labai nesinori-praleiskite šį žingsnį) į didelį dubenį (didelį tam, kad patogiau būtų), padarome viduryje duobutę, supilame pradėjusias veikti mieles, likusią druską, aliejų ir išminkome. Uždengiame maistine plėvele ar rankšluosčiu ir paliekame šimtai kol pakils dvigubai (man pakilo per 1 val.).
Pasiruoškite dvi kepimo skardas, patieskite į jas kepimo popierių. Sudrėkinkite rankas aliejumi, atplėškite nuo visos tešlos nedidelį gabalėlį, suformuokite kamuoliuką, apvoliokite miltuose ir lengvai pakočiokite. Jei mėgstate labai plonas picas, iškočiokite ploniau. Aš norėjau storesnių, tai man užteko gražiai patampyti pirštais i šonus. Kraštus galite palikti kiek storesnius. 
Picas aptepame pomidorų padažu sumaišyti su šaukštu prieskoninių žolelių. Ant viršaus išdėliojame labai plonais griežinėliais supjaustytą kumpį, pusiau perpjautas alyvuoges, pomidorus ir galop tarkuotą fermentinį arba grižinėlį mocarelos sūrio.
Orkaitę įkaitiname iki 220C, picas kepame kol sūris gražiai išsilydys ir šiek tiek paruduos.
Iškepusias pabarstome šviežiu raudonėliu.

Puikus patiekalas prie mėgiamo vyno ar alaus draugų kompanijoje ;)



2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo! Vakare draugų kompanijoje - super!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Valerija. Iš tiesų labai skanu.
    Ne tik draugų kompanijoje ;)

    AtsakytiPanaikinti