2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Žuvis prancūziškai

Kažkas labai keisto atsitiko, bet mūsų namuose vis dažnėja žuvies patiekalų..
Jei ne žuvis, tai jūros gėrybės.. Matyt mano organizmui kažko trūksta.. Ko nesigilinu. Duodu ko prašo.
Šiandien- žuvį prancūziškai.

Už šį receptą esu be galo dėkinga Draugei Renatai ;) 




Prancūziškai žuviai reikės:

  • 4 tilapijos filė be odos (tinka ir kita žuvis)
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai, kas nemėgsta svogūnų ima porus, o kam ir tas ir anas nepatinka, nekepa žuvies francūziškai 
  • 3 pomidorai
  • apie 100-150 g gero fermentinio sūrio
  • 1,5 šaukšto majonezo
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • raudonėlio, baziliko ir citrinpipirių
  • 1 šaukštas citrinos sulčių arba 3 šaukštai greipfrutų/apelsinų


Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.
p.s. mano kepimo indas neplatus, tai žuvį dėjau dviem sluoksniais, tarp jų buvo svogūnų sluoksnis.








2 komentarai:

  1. Visai nemoku gaminti žuvies patiekalų, tačiau pagal šį receptą pavyko puikiai - ačiū už įkvėpimą

    AtsakytiPanaikinti