2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Kiaulienos troškinys



Už lango toli gražu ne pavasaris, nors kalendorius rodo balandžio 1-ąją. Mielai suvalgyčiau dubenėlį ridikėlių salotų su svogūnų laiškais, bet, deja, tokiu oru aš mėgčiau suvalgyti riekelę tamsios duonos su sūdytais lašinukais..

Pirmadienis. Antroji Velykų diena. Lauke sniego iki kelių (tikrai nejuokauju).
Pusryčiams gabalėlis šimtalapio, likęs po sesers gimtadienio, su kava. Pietums jaunų burokų lapų sriuba (pernykštės vasaros vaisiai). Vakarienei labai neblogas troškinukas.


4 asmenims:
  • 600g kiaulienos
  • 2 dideli svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 5-6 valg. šaukštai miltų
  • aliejus
  • druska, pipirai
  • 1 stiklinė sultinio
  • 1 stiklinė obuolių sulčių

Nuplaukite kiaulienos gabalą, nusausinkite ir supjaustykite 1,5-2cm gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose kiekvieną gabalėlį ir apkepkite keptuvėje su aliejumi mažomis porcijomis. Apkeptą kiaulieną sudėkite į puodą, taip elkitės su visa mėsa. Toje pačioje keptuvėje apkepkite supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudėkite į puodą su mėsa, supilkite sultinį ir obuolių sultis ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies apie 1 valandą.

Skaniausia bus su bulvių koše ir ridikėlių salotomis.


2 komentarai:

  1. Elingute, o sultis naudoja natūralias ar iš pakelio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Redute, namines naudojau. Iš trilitrio ;)

      Panaikinti