2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Nekeptas sūrio pyragas su šokoladu. Gardu gardu...


Aš gaminau labai mažą kiekį pyrago (forma 14 cm), nes vyras paskelbė STOP saldumynams, o mums su mažąja, pagalvojau, užteks tokio. Ir pasigailėjau.. Teko labai taupyti :D 
Man jis kaip ledai. Puikiai tiks vasarą (laukiu nesulaukiu kol JI ateis).

Receptu pasidalino viena gera mergina, kuri puikiai gamina, puikiai fotografuoja ir puikiai slapstosi :D Mieloji, jei skaitai, gal jau metas pasirodyti??

 

Receptas 24 cm formai.

Pagrindui:
  • 300 g digestive sausainių (jei nerasite, naudokite "Selga" firmos be priedų)
  • 150 g tirpinto sviesto
Kremui:
  • 350 g ricotta sūrio
  • 250 g mascarpone sūrio (kambario temperatūros)
  • 1/3 stiklinės (50g) cukraus pudros
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 60 ml kavos ar šokoladinio likerio (aš naudojau mažiau)
  • 150 g tarkuoto juodojo šokolado
  • 100 g juodojo šokolado drožlių papuošimui
Formą išklokite folija. Maisto smulkintuvu sutrinkite visus sausainius. Sumaišykite gautus trupinius su sviestu ir išklokite formos dugną bei kraštelius. Įdėkite į šaldytuvą, kol pagaminsite įdarą.


Dideliame dubenyje gerai ištrinkite ricota sūrį mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. Suberkite cukraus pudrą, mascarpone sūrį, vanilę ir likerį. Gerai išmaišykite, suberkite tarkuotą šokoladą, vėl išmaišykite. Supilkite gautą sūrių - šokolado masę į formą. Padėkite į šaldytuvą valandai ar ilgiau.




Papuoškite šokolado drožlėmis (jas gausite šokolado plytą perbraukdami peilio ašmenimis) ir SKANAUS ;)

 

3 komentarai:

  1. Ieskojau kokio nors lengvai pagaminamo ir nekepto pyrago, ir taip pataikiau i jusu blog'a. Pasigaminau ir tikrai galiu pasakyti, kad labai skanus. Sekmes !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, kad patiko. Man jis irgi labai patinka. Toks vasarinis :)

      Panaikinti