2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Varškės suprgos. The best ever.. ever....

Receptą "nukosėjau" iš Redos Laisvalaikis virtuvėje. Labai jai ačiū. 
Kiekvieną mielą šio pavasario dieną noriu kažko saldaus ir kažko lengvo. 
Varškės spurgos, maniau, negali būti lengvos, bet klydau. Šios būtent tokios ir pavyko. Orinės. Labai labai gardžios. 


Gamyba paprasta, produktai paprasti. Kimbam į puodus ir pradedam!!!

Pasiruoškite:
  • 300g varškės
  • 150g miltų
  • 30g cukraus
  • 1 didelį kiaušinį
  • 1 nubrauktą a.š. sodos + šlakelį acto (sodos nugesinimui)
  • žiupsnelį druskos
  • Cukraus pudros spurgoms pabarstyti
  • Aliejaus (spurgyčių virimui) 


Į didesnį dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos, gerai ištrinkite, kad neliktų varškės gumulėlių. Sodą sumaišykite su šlakeliu acto ir suputojusią supilkite į varškę, suberkite miltus ir išminkykite.
Aš jau buvau išsigandusi, kad eilinį kartą padauginau miltų (tešla pasirodė kietoka), tačiau viskas puikiai ir gardžiai ;) 
Suformuokite gražius mažus kamuoliukus. Man laaaabai knietėjo greičiau išbandyti, tai prisukau 2cm skersmens, kitą kartą pažaisiu su mažesnėmis ;)
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, jo turėtu būti tiek, kad spurgytės nesiektų dugno (maniškiame buvo per gerus 2cm) ir sudėkite spurgytes. Kepkite mažais kiekiais, kad spurgos sau laisvai plaukiotų (kepdamos šiek tiek pučiasi). Kepa labai greit. Apverskite, jei pačios patingėjo pasisukti ant kito šono ir iškeptas traukite ant popieriniu rankšluosčiu patiestos lėkštės ar kt. indo. 


Sudėkite į indelius, dosniai pabarstykite cukraus pudra (aš į ją įmaišiau ir šaukštelį cinamono). 
Arbata, akava, pienas, sultys puikus spurgų palydovas.

Paskutiniu metu rašant receptus seilės tįsta.. Ar aš alkana rašau ar apetitas padidėjęs??!! ;)

SKANAUS.
Ir dar kartą dėkoju Redai iš laivalaikio virtuvėje ;)









1 komentaras:

  1. Išbandžiau ir spurgytes! :D Laaaaaaabai patiko visiems ką spėjau pavaišint, nes/ tik greit neliko... аčiū

    AtsakytiPanaikinti