2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Šilta špinatų maskarponės užtepėlė


Liko atšildytų špinatų. Pirma diena primenanti pavasarį.. Užtepėlė su ciabatta vakarienei pats gazas :)

  • 200g šaldytų špinatų
  • 1 nediduko svogūno
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/4 a.š. malto muskato
  • 250g maskarponės sūrio
  • 1/2 puodelio smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, mano pasirinkimas Rokiškio "montecampo"
Pradedam kaitinti orkaitę ir tuo metu:
keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame špinatus ir juos sušildome. Beriam druską (su ja atsargiai, nes kietasis sūris sūrokas), pipirus, muskatą, išmaišome. Nukeliam nuo ugnies ir gerai įmaišome mascarpone sūrį bei tarkuotą kietąjį. 
Dedame gautą masę į kepimo indelius, šauname į orkaitę cieloms 30 minučių arba kol paviršius paruduos, o šonuose pradės burbuliuoti.. 
Tuo metu, kol užtepėlė kepa, susipjaustome mėgstamą duonelę ir apkepame aliejumi pateptoje keptuvėje. 

Valgome užtepėlę užtepę ant paskrudintos duonelės, ar tiesiog kabiname duoną panaudodami kaip šaukštą.




Nebloga ir šalta ;)
 


 

4 komentarai:

  1. Visiems labai patiko, ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad pakomentavote. Aciu, kad uzsukote ;)

      Panaikinti
  2. Nesitikejau kad bus taip skanu! Aciu uz recepta :) Visi liko suzaveti :)

    AtsakytiPanaikinti