2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Traškios mozzarella sūrio lazdelės


Norėtumėt? Dar nesatę bandę?
Labai verta pabandyti.

Pasiruoškite:
mocarela sūrį (galite naudoti sūrio pirštelius)
miltus
džiuvėsėlius
kiaušinius
druską 
itališkus prieskonius
aliejų kepimui

Sūrį supjaustykite piršto storio pagaliukais. Pasiruoškite tris lėkštes. Į pirmąją įpilkite miltus, antroje suplakite kiaušinius, trečioje sumaišykite maltus džiuvėsėlius su prieskoniai ir druska pagal skonį.
Apvoliokite sūrio lazdeles miltuose, perteklių nukratykite, merkite į kiaušinio plakinį ir gerai apvoliokite džiuvėsėliuose. Vėl merkite į kiaušinio plakinį ir dar kartą apvoliokite džiuvėsėliuose. Įdėkite į šaldiklį mažiausiai valandai.
Įkaitinkite aliejų ir apkepkite mocarelos lazdeles iš visų pusių.

Patiekite su kefyro-česnako-druskos-smulkintų megiamų žolelių padažu.  



4 komentarai:

  1. Sūris, sūris, sūris...o dar mocarela...suvalgyčiau belenkiek :) Bandysiu, Elingute, tikrai!! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. pati bandėte su sūrio lazdelėmis? (;

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niekaip nesuprantu kaip galima į internetą kelti receptą, kuriame nieko neparašyta - nei kiek miltų, nei kiek kiaušinių:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kam tie gramai? :) juk čia tik apvoliojimui.. kaip galima nesuprasti :)

      Panaikinti