2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Traškūs kiniški baklažanai



Traški vištiena, traški žuvis ir viskas kas trašku yra skanu :)
Vakar valgiau baklažanus. Kiniškai. Saldžiai, rūgščiai, aštrokai. 
 


Pasiruoškite:
  • 1 vidutinio dydžio baklažaną
  • 2 kiaušinių baltymus
  • 4 kupinus valg. šaukštus kukurūzų krakmolo
  • druską
  • aliejų kepimui
  • Svogūnų laiškų

Padažui:
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 1 morka
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 a.š. čili pastos
  • 5 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. balzamiko acto
  • 2 v.š. baltojo vyno actas
  • 5 v.š. sojos padažo
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 stiklinės vandens

Supjaustykite baklažaną 1cm storio riekelėmis ir jas supjaustykite 1cm pagaliukais. Sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis (ar kaip čia jį užvadinus). 
Tuo metu, pasiruoškite padažą. Paprika supjaustykite plonomis juostelėmis, morką taip pat. Česnako skilteles nulupkite ir pasmulkinkite. Daržoves apkepkite gerai įkaitintoje wok ar kt. gilioje keptuvėje. Neperkepkite, daržovės turi likti traškios. Įdėkite čili pastą, supilkite visus actus, soją, cukrų. Vandenyje išmaišykite kukurūzų krakmolą ir supilkite į keptuvę. Dar kurį laiką pakaitinkite. Padažas turėtų šiek tiek sutirštėti ir būti skaniai saldžiarūgštis. 
Baklažaną gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 
Suplakite baltymus, sumaišykite su krakmolu. Masė gausis labai tiršta, bet neišsigaskite, sudėjus baklažanus ir juos apvoliojant, suskystės. Gilesnėje keptuvėje ar puode gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite dalį baklažanų, apvoliotų krakmolo kiaušinio plakinyje, kepkite vis pavartydami. Ištraukusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Taip pasielkite su likusiais baklažanais. 
Sudėkite baklažanus į padažą, išmaišykite ir patiekite su virtais ryžiais. 
Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Gardžios vakarienės!




 

1 komentaras: