2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Turkiški jautienos maltinukai KOFTA su indiška duonele NAAN

 

Dviems asmenims.

Indiškai duonelei :
  • 2 stiklinės miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 1/8 stiklinės šilto vandens
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 1/2 v.š. pieno
  • 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 1/2  v.š. sviesto
Turkiškiems maltinukams:
  • 500g jautienos ar avienos faršo
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 a.š. indiško kumyno
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • juodųjų pipirų
  • 2 v.š. vandens
 
  • kedrinės pinijos riešutų
  • česnako skiltelė
  • lašas aliejaus kepimui
  • čili pipirų 
  • mėtų
Pradėkite nuo naan gamybos, nes tai užtrunka..


  1. Cukrų ir mieles užpilkite šiltu vandeniu ir palikite 10min. 
  2. Persijokite miltus su druska, kepimo milteliais į didelį dubenį. Supilkite mieles, pieną, jogurtą, aliejų ir gerai išmaišykite. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir gerai išminkykite, kol tešla taps elastinga, blizgės.  Jei tešla lips prie rankų, pridėkite šiek tiek miltų.
  3. Perdėkite tešlą į aliejumi išteptą indą ir uždengę palikite šiltai 1-2 val.
  4. Šiek tiek paminkykite tešlą, padalinkite į 4 dalis ir vėl palikite pakilti uždengtą apie 40-60min arba kol tešla padvigubės.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 230C. Tegu joje kaista ir kepimo skarda. Paimkite vieną kamuolėlį ir iškočiokite lašo formos paplotėlį. Taip pat ir kitus. 
  6. Vieną paplotėlio pusę sudrėkinkite vandeniu ir dėkite šlapia puse žemyn į karštą skardą (skardoje tilps du vnt). Kepkite 4-6 minutes arba kol paplotėliai išsipūs ir atsiras gražių rusvų dėmelių.
  7. Ištraukę aptepkite lydytu sviestu ir suvyniokite į virtuvinį rankšluostį, kad išliktų minkšti.
Kol duonos tešla kyla, pasigaminkite maltinukus.


Faršą, prieskonius, smulkintą česnaką, svogūną, aliejų ir kiaušinį gerai išmaišykite, įpilkite vandens ir gerai išminkykite. Suformuokite nedidelius kamuoliukus, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apkepkite 180C orkaitėje kol pasidengs gražia plutele. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, įspauskite česnako skiltelę, įberkite riešutus, sudėkite maltinukus ir šiek tiek pakaitinkite. 

Imkite dar šiltą naan duonelę, įsidėkite į ją maltinukų, užpilkite jogurto (kefyro)-česnako-druskos-mėtų padažo ir skanaus ;)

 

6 komentarai:

  1. Oi kaip aš pasiprašyčiau į svečius tokiai vakarienei :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As sia ideja pasinaudosiu ir ryt kepsiu butinai duonyte tik farso kukulius is ispanisko desreliu farso. Jau dabar seiles kaupias ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apie ispaniškas dešreles paskaičius, man irgi seilės kaupiasi.. O pas mus jų kažkur yra?

      Panaikinti
    2. Oi, ko lt yra, as jau seniai nebezinau :( cia pas mus ir nebetkur galima rasti. Tik jau kai radau, tai neprigriebt negalejau :)

      Panaikinti
    3. Ziurek, idomumo demiai meciau i googla ir ka radau! http://ww.priceon.lt/products/sviezios-ispaniskos-desreles-1-kg/e563c5d9-6e0f-4839-a6cd-70702a74e534

      Panaikinti
    4. Va kaip. Eisiu ieškoti :)
      Ačiū!

      Panaikinti