2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Balti šalti barščiai

Nusipirkau kefyro, manydama, kad jis bus skirtas kažkokiam mirkalui, panašiam į tzatziki, vietoj jogurto. Bet šaldytuve radau pernykštės vasaros rezultatą- virtus konservuotus jaunų burokėlių lapus. Bus balti šaltibarščiai.
Lauke karšta. Su skaniomis apkeptomis bulvytėmis pats tas.


  • Stiklinės virtų jaunų burokėlių lapų
  • konservuotų arba virtų rugštynių lapų (neturejau, todėl įbėriau žiupsnį citrinos rūgštelės)
  • 2-3 agurkų
  • 10 ridikėlių
  • krapų
  • svogūnų laiškų
  • kietai virto kiaušinio 
  • 0,5 l kefyro
  • 0,2 l šalto virinto vandens (nes aš šaltibarščius mėgstu skystesnius)
  • druskos, pipirų pagal skonį

Viskas labai paprasta. Burokėlių lapus, rūgštynes pasmulkinam ir išverdam, o jei turime konservuotų, tai juos supilam į didelį indą. Supilam kefyrą, vandenį, sutarkuojame burokine tarka agurką, ridikėlius supjaustome smulkiais griežinėliais, svogūnų laiškus bei krapus susmulkinam, viską pilame į dubenį. Pagardinam druska, pipirais, kiaušinį išverdame ir pasmulkinę pagardiname sriubą. Tai tiek. 
Bulvės- keptos, virtos, virtos-apkeptos ir net karšta bulvių košė laaabai dera. 
SKANAUS ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą