2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

Fish 'n' chips. Žuvis ir bulvytės.


Oi kaip skaniai vakar vakarieniavom.. Supuolėm ir sunaikinom akimirksniu.



2-4 žmonėms:

  • 1 kg mėgiamos žuvies filė (tinka ir šaldyta. Pas mus lydeka)
  • druskos, pipirų
  • miltų apvoliojimui
  • saulėgražų aliejaus kepimui
  • 5-6 bulvių
Tešlai:
  • 3/4 stiklinės miltų
  • 1 nubrauktas v.š. sausų mielių
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 175 ml alaus
  • druskos
Padažui:
  • 1 stiklinės majonezo
  • 2  v.š. grietinės
  • 1/2 labai mažo svogūno arba svogūnų laiškų
  • 4-5 mažų marinuotų agurkėlių
  • 1/2 a.š. dižono garstyčių
  • nedidelio kuokštelio petražolių
  • druskos ir juodųjų pipirų



  1. Pirmiausia pasigaminkite tešlą. Puode sumaišykite visus tešlai skirtus produktus. Tešla turi būti panaši į lietinių. Uždenkite plėvele ir padėkite šaltai 2-3 val.
  2. Padažui sumaišykite majonezą ir garstyčias su grietine. Labai smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu petražoles, agurkus ir svogūną. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais ir padėkite į šaldytuvą.
  3. Bulves nuskuskite (jei šviežios- užteks labai gerai nuplauti) ir perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną puselę perjaukite į 3-4 dalis išilgai. Pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir kepkite bulves kol gražiai paruduos ir bus traškios. (Jei nebijote viršsvorio, bulves supjaustykite lazdelėmis, nuplaukite po tekančių vandeniu, gerai nusausinkite ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus. Iškeptas pagardinkite druska) 
  4. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų. Žuvį apvoliokite miltuose, perteklių nukratykite. Merkite į tešlą ir kepkite aliejuje. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinio rankšluosčio tam, kad sugertų aliejaus perteklių. 



Taip. Patiekalas visai ne dietinis. Gal ir ne vasaros išvakarėms skirtas... Bet..
Aš stengiuosi apie tai negalvoti ;)
Į atskirus indelius sudėkite iškepusias bulves, žuvį ir padažą. Sėskite prie stalo ir atsipalaiduokite :)



Skanaus, mielieji ;)




2 komentarai: