2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Kiaulienos vyniotinis


 

Puiki vakarienė. Sotūs ir kaimynai :D
Kiauliena mūsų namuose ne retas svečias. Labiau mėgčiau jautiena ar žvėrieną, bet, yra kaip yra :))) Kotletukai, maltinukai, kepsniai jau taip gerokai pabodę, o iš nugarinės nelabai ką ir pagaminsi.. Sausa..
Bet šis gabalėlis labai vykęs pasitaikė. Vienas šonas buvo dailiai pasidengęs plonu riebaliuku. Pamaniau, vyniotinis su grybais.. Grybų neradau, liko špinatai :)


Pasiruoškite:
  • ilgesnį gabalą kiaulienos sprandinės (o jei neturite tiks ir kitas gražus mėsos šmotas)
  • didelį glėbį špinatų lapų
  • 2 didelius svogūnus
  • 4 skilteles česnako
  • druską, pipirus
Garnyrui:
  • 3 žalius burokus
  • 1 didelį svogūną
  • druską, pipirus
------------------------------------------------------------

Mėsą pjaukite taip, kaip parodyta čia: http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/
Uždenkite maistine plėvele ir išmuškite. Pabarstykite pipirais ir ištrinkite česnaku. Dėkite nakčiai ar bent pusdieniui pasimarinuoti. 
Ištraukite, pabarstykite druska. 
Svogūnus supjaustykite smulkiai ir apkepkite svieste kartu su špinatų lapais. Pagardinkite druska, pipirais. 
Špinatus sudėkite ant mėsos ir lygiai paskirstykite. Susukite mėsą į pailgą vyniotinį, apsukite siūlu, kad neatsivyniotų kepdamas. Aptepkite sviestu.
Dėkite į kepimo maišelį, užriškite kraštus.
Kepkite 60 minučių 180С orkaitėje, vėliau maišelio viršų prakirpkite ir leiskite mėsai šiek tiek apkepti, retkarčiais palaistykite maiše esančiu sultinuku.

Garnyrui burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, svogūną susmulkinkite kaip mėgstate- smulkiau ar stambiai.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite burokėlius ir svogūną, kepkite ant nedidelės ugnies, kol burokėlis šiek tiek suminkštės, traškumas turi likti. Pabarstykite druska ir pipirais.

Jei labai alkani, galite šalia mėsytės ir bulvių skiltelių prikepti. 
Skanaus ;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą