2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Morkų salotos su kepta duona


Prisiminiau vieną dieną mokykloje, gal kokioje septintoje klasėje, šventę. Reikėjo pagaminti lietuvišką patiekalą. Nežinau iš kur mes tada gavom receptą, bet mūsų grupelė gamino morkų salotas :) Ir man jos labai patiko. Bet namuose gaminau jau laaabai senai.
Turėjau morkų, pradėjusios senti duonos ir pamasčiau, kad vakarienė gali būti ir tokia.



2 asmenims:
  • 4 morkos
  • 4 riekės tamsios duonos
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • majonezas
  • juodieji šviežiai malti pipirai, šiek tiek druskos
Morkas sutarkuojame ''burokine'' tarka. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir sutarkuojame ta pačia tarka. Duonelę supjaustome kubeliais ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, pagardiname druska.
Į morkas ir kiaušinius įspaudžiame arba smulkiai supjaustome česnaką. Sumaišome su majonezu ir pagardiname pipirais. 
Duoną sumaišome su morkomis tik prieš pat pateikiant į stalą, nes kitaip suminkštės. 

Labai paprasta. Ir, be abejo, skanu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą