2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Apie SUSHI gamybą. Arba kai vyro nėra namie...

Ką ką, bet sušius galiu valgyt kasdien, beveik kasdien.  Juos, na o tiksliau ikriukus labai valgo mano dukra. Todėl šito patiekalo nebrokijam ir valgom dažnai.



Negalėjau nepakviesti būrio merginų į savo namus, kurios pareiškė norą išmokt juos gamint. 
Visus produktus supirko darbščioji Inutė. Ji ir mokė sukt ir dar dailino mokinukių padarytas klaideles :)

Vakar gaminom, o šiandien visos gavom sąrašą, ko reik norint pasigamint kalną naminių sušių.




Visada maniau, kad sushių per dug nebūna, bet vakar jau tikrai pripažinau, kad viskam reik saiko..



·         Japoniški sushi ryžiai
·         Ryžių actas (pilamas į ką tik išvirtus sushi ryžius)
·         NORI (Jūros dumblių lapai; reiks sukarpyti pagal poreikį)
·         Wasabi (japoniški žali krienai)
·         Marinuoti imbierai (japonų vadinamas GARI)
·         Soya (jei labai sūri – skiesti šaltu virintu vandeniu)
·         Daikonas (baltieji ridikai, sutarkavus palaikyti pora val. šaltame vandenyje, taip pašalinamas nemalonus kvapas ir aitrumas)
·         Majonezas (jei naudojamas ne spec. sushi majonezas – maišyti su trupučiu wasabi, galima dėti ir masago)
·         Philadelphia sūris
·         Krabų mėsa ar krabų lazdelės (kožnam pagal galimybes, aš naudoju lazdeles, kuriose sūrimio ne mažiau kaip 51%)
·         Lašišų filė
·         Tunų filė (jei tikrai šviežia)
·         Krevetės (gali būt paprastos ar tigrinės)
·         Jūrų šukutės; rūkyti unguriai; jūrinių ešerių filė ir visokios kitokios jūrų gėrybės, kurioms turite potraukį
·         Kons. tunai
·         Agurkai
·         Avokadai
·         Pomidorai
·         Tamago (japoniškas omletas)
·         Masago ikrai (žali ar oranžiniai)
·         Kepintos sezamų sėklos (juodos ir baltos)
·         Salotų lapai ir citrinos (papuošimui)
·         Bambukiniai kilimėliai sušių sukimui (prieš naudojant apsukti plėvele)
·         Bambukinės lazdelės sušių valgymui 
·         Padėkliukai ar lėštės sušių patiekimui
·         Ąsotėlis (sojos patiekimui)
·         Indeliai (kožnam svečiui) sojų padažui (pageidautina belgiški- čia jau Inutė pasišaipė pati iš savęs)
·         Vanduo (švarių rankyčių suvilgymui ruošiant sushi)
·         Pagrindinė sudedamoji dalis  - gera nuotaika, puiki kompanija ir dvasinė ramybė!




Apie rutuliojimą, ryžių virimą ir t.t. papasakosiu vėliau.

 

4 komentarai:

  1. Ohaaaaaaa!!!! Rojus ....susiu rojus :))) nu ir saunuoles, mielai prisescia jau prie prisuktu :) ir kaip dailiai viskas atrodo. Vajez...einu dar seiles varvinti i nuotraukas beziurint.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaži ką japonai deda vietoj to Philadelphia sūrio?
    Man jis taip nedera su sušiais ir taip labai jaučiasi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jo nededu.galima apsieiti ir be jo. Bet daznai dedu majoneza su trupuciu wasabi, kas daugeliui irgi nepriimtina atrodo..

      Panaikinti